ΚΚΕ: Ο λαός παρακολουθεί αηδιασμένος την “παρέλαση” σκανδάλων.

ΚΚΕ: Ο λαός παρακολουθεί αηδιασμένος την “παρέλαση” σκανδάλων.

"Αυτές οι αιτίες βρίσκονται στη βαθιά σήψη ενός συστήματος κι ενός κράτους, που στον πυρήνα του έχει αφ' ενός την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και αφ' ετέρου τη διαρκή υπονόμευση των λαϊκών αναγκών".

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του εξέδωσε το εξής σχόλιο σχετικά με τηναντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα διαπλοκής:

«Ο λαός, που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα μιας ακόμα κρίσης και που παρακολουθεί αηδιασμένος την “παρέλαση” σκανδάλων, πρέπει να απαιτήσει να βγουν τα “άπλυτα” όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στη φόρα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους “πολιτικού αντιπερισπασμού”, όπως κάνουν όλα τα άλλα κόμματα, συγκαλύπτοντας τελικά τις πραγματικές ευθύνες τους και τις ίδιες τις αιτίες της διαπλοκής.

Αυτές οι αιτίες βρίσκονται στη βαθιά σήψη ενός συστήματος κι ενός κράτους, που στον πυρήνα του έχει αφ’ ενός την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και αφ’ ετέρου τη διαρκή υπονόμευση των λαϊκών αναγκών. Στοιχείο αυτής της σήψης, της διαφθοράς για την εξυπηρέτηση αντιλαϊκών συμφερόντων είναι η κυβερνητική διαχείριση του συστήματος, που έκαναν και κάνουν όλα τα αστικά κόμματα που βρέθηκαν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας».