Κυβερνητικό Fast food παραλήρημα, τώρα και στις fast track Χρήσεις Γης

Κυβερνητικό Fast food παραλήρημα, τώρα και στις fast track Χρήσεις Γης

Τρέχει με ταχύτητες αντι-περιβαλλοντικού παραληρήματος το αρμόδιο υπουργείο που επικαλείται την “προστασία” του περιβάλλοντος, εκμεταλλευόμενο την σιγή… ασυρμάτου μιας κοινωνίας (με κάποιες σημαντικές εξαιρέσεις φυσικά) που στο έλεος αδέξιων κυβερνητικών χειρισμών για τον Covid-19, κοιτάει πότε και πως θα μπορέσει να βγάλει έστω κάποια ελάχιστα μεροκάματα.

Έτσι, μετά τον…. γνωστό πλέον και εγκληματικό για το περιβάλλον Νόμο  κι ένα σωρό άλλες ρυθμίσεις που μπαίνουν πότε από την πόρτα και πότε τελείως από το παράθυρο, επιχειρεί και μάλιστα… σύντομα, μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, να βάλει… χέρι και στις χρήσεις γης.

Βάση διαρροών, λοιπόν, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει επίσημα το φως της δημοσιότητας, το αρμόδιο υπουργείο ετοιμάζει και… διευκολύνσεις στους επενδυτές με αλλαγές στις χρήσεις γης και μάλιστα με διαδικασίες… fast food.

 Σε πρόσφατη, μάλιστα, παρουσία του στην Prodexpo North, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, αναφέρθηκε κυνικά στην διευκόλυνση της αλλαγής χρήσεων γης, προκειμένου να υποστηρίζονται οι επενδύσεις.

Και συνέχισε: “Σήμερα, η ένταξη μιας επένδυσης στις διατάξεις περί fast track, μεταφράζεται σε περίπου οκτώ χρόνια αναμονής. Αυτό δεν είναι fast track. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι χρήσεις γης θα μπορούν να τροποποιούνται εντός τεσσάρων μηνών, όταν πρόκειται για σημαντικές επενδύσεις”.

Για να καταλήξει με απόλυτο κυνισμό, δείχνοντας εκείνους που θέλει ο ίδιος και η κυβέρνησή του να… ωφεληθούν από μια τέτοια… εκτροπή:  “Η διευκόλυνση δεν θα ισχύει μόνο για τις στρατηγικές επενδύσεις, που σήμερα είναι περίπου 20, αλλά για τις 1.000 μεγαλύτερες επενδύσεις”.

Με δεδομένη λοιπόν την ομολογία  αυτή, δείγμα γραφής για μια ακόμη μια φορά μιας κυβέρνησης που βλέπει το περιβάλλον ως γήπεδο για μεγάλους παίχτες – συμφέροντα, οι χρήσεις γης καθίστανται στο έλεος του κάθε στρατηγικού ή μη επενδυτή.

Με θύματα φυσικά την ίδια την κοινωνία, που παρακολουθεί τους  επενδυτικούς μεγαλοιδεατισμούς της κυβέρνησης να “μοιράζουν”, σε ημέτερα και μη, “αναπτυξιακά” συμφέροντα ξένα… κόλλυβα, πάνω στο πτώμα ενός εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος που οδηγούν σε… πρόωρο θάνατο.

Με “δολοφονικές”, μάλιστα, πρακτικές και καλυμμένες μεθοδεύσεις….

Στ.Αντ/Κεφαλονίτικα Νέα