Μεγαλειώδης η πορεία για την υγεία στην Αθήνα.

Μεγαλειώδης η πορεία για την υγεία στην Αθήνα.

"Εμείς είμαστε οι αιμοδότες του δημόσιου συστήματος υγείας"

Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική είναι η απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας.

Δεν φεύγουμε από εδώ αν δεν συναντηθούμε με τον υπουργό Υγείας απαιτώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, τόνισε στον χαιρετισμό της η Αφροδίτη Ρέντζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την δημόσια υγεία και τους εργαζόμενους, συνέχισε η Α. Ρέντζιου, δεν είναι ο κορονοϊός αλλά η πολιτική που μας θεωρεί αναλώσιμους και τις ανάγκες μας κόστος.

Στον χαιρετισμό του ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», εξέφρασε την απαίτηση να καλυφθούν οι 30.000 κενές θέσεις όλων των ειδικοτήτων πανελλαδικά στα δημόσια νοσοκομεία και μονάδες υγείας και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στην υγεία. Εμείς είμαστε οι αιμοδότες του δημόσιου συστήματος υγείας, τόνισε, σημειώνοντας ότι το δημόσιο σύστημα υγείας στήριξε και προηγούμενα και στην πανδημία αλλά και τώρα τον λαό και όχι ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.

Η συγκέντρωση συνεχίζεται με χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων υγειονομικών. Συμμετέχουν μαζικά σωματεία και επιτροπές αγώνα από νοσοκομεία και μονάδες υγεία και πρόνοιας από την Αττική αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και αλλού, ενώ παραβρίσκεται ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, που ξεκίνησε νωρίτερα στην πλατεία Μαβίλης, η πορεία που ακολούθησε στο Κέντρο και η συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

πηγή: 902.gr