Μεγάλος Περίπατος και εκτός Αθηνών: Έγκριση νέων τεχνικών οδηγιών για διαδρομές ποδηλάτων και πεζών.

Μεγάλος Περίπατος και εκτός Αθηνών: Έγκριση νέων τεχνικών οδηγιών για διαδρομές ποδηλάτων και πεζών.

Για τη δημιουργία προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινή δημιουργία περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Στο περιθώριο των αντιδράσεων αλλά και των θετικών σχολείων για τον “Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας” αλλά και με αφορμή τις νέες συνθήκες και ανάγκες που διαμορφώθηκαν στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά την διάρκεια των συνεπειών της πανδημίας, η κυβέρνηση προχώρησε στην “επικαιροποίηση”  των προδιαγραφών για την δημιουργία ποδηλατόδρομων αλλά και διαδρόμων κίνησης πεζών, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έτσι, μόλις πριν λίγα 24ωρα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Οικονόμου που αφορά στην  έγκριση των «Τεχνικών Οδηγιών για τη δημιουργία προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινή δημιουργία περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα, σε τοπικές οδούς ή σε περιοχές κατοικίας».

Για  την  συγκεκριμένη απόφαση γνωμοδότησε θετικά το ΚΕΣΥΠΟΘΑ έπειτα από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του ΥΠΕΝ, ενώ δίνεται η δυνατότητα και σε δήμους εκτός Αθηνών να δημιουργήσουν προσωρινές διαδρομές φιλικές στους κατοίκους.

Εδώ το ΦΕΚ με τις Τεχνικές Οδηγίες.