Νέο video ντοκουμέντο: Αστυνομικός αγνοεί τις εκκλήσεις να παρέμβει στην δολοφονία του Τζ. Φλόιντ.

Νέο video ντοκουμέντο: Αστυνομικός αγνοεί τις εκκλήσεις να παρέμβει στην δολοφονία του Τζ. Φλόιντ.

Καθώς η εφιαλτική σκηνή του θανάτου του Φλόιντ εκτυλίσσεται στο φόντο, ο ασιατικής καταγωγής αστυνομικός, με μια έκφραση παγερής αδιαφορίας, αρνείται να κάνει το παραμικρό για να σώσει μια ζωή που χάνεται μπροστά στα μάτια του.

Μπορεί το γόνατο του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν να ήταν εκείνο που πίεσε ασφυκτικά τον αυχένα του άτυχου Τζορτζ Φλόιντ, οδηγώντας τον στον θάνατο, ωστόσο ο ρόλος των συναδέλφων του που ήταν παρόντες στη φρικιαστική σκηνή και δεν έκαναν απολύτως τίποτε να τη σταματήσουν, είναι εξίσου «σκοτεινός». Ένα σοκαριστικό νέο βίντεο από την μοιραία «συνάντηση» του Τζορτζ Φλόιντ με τους τέσσερις αστυνομικούς του Τμήματος της Μινεάπολις πριν από τρεις εβδομάδες, που του στοίχισε τη ζωή και πυροδότησε μια εξέγερση στις και άλλες χώρες, δημοσιεύουν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το βίντεο αυτό αναδεικνύει την αδιάφορη στάση του πρώην αστυνομικού Του Θάο, ο οποίος εμφανίζεται να αγνοεί επιδεικτικά τις επίμονες εκκλήσεις αυτόπτων μαρτύρων να παρέμβει. Καθώς η εφιαλτική σκηνή του θανάτου του Φλόιντ εκτυλίσσεται στο φόντο, ο ασιατικής καταγωγής αστυνομικός, με μια έκφραση παγερής αδιαφορίας, αρνείται να κάνει το παραμικρό για να σώσει μια ζωή που χάνεται μπροστά στα μάτια του.

«Θα τον αφήσεις να σκοτώσει αυτός τον άνθρωπο μπροστά σου;», ακούγεται ένας αυτόπτης μάρτυρας να ρωτάει τον Θάο, που στέκεται λίγα μέτρα μακριά από το πεσμένο σώμα του Φλόιντ, ενώ αυτό πιέζεται ασφυκτικά από τον Ντέρεκ Σόβιν. Οι μόνες στιγμές που ο Θάο μετακινήθηκε από τη θέση του, σύμφωνα με τη New York Post ήταν για να εμποδίσει το πλήθος που συγκεντρωνόταν να πλησιάσει τον Σόβιν, ενώ οι κραυγές «δεν μπορώ να αναπνεύσω» του Φλόιντ λιγόστευαν και έσβηναν, δινοντας τη θέση τους στη σιωπή.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα το βίντεο δημοσίευσε την Κυριακή στο Instagram ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Φλόιντ. «Αυτές οι εικόνες είναι απίστευτα σοκαριστικές και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τις παρακολουθήσεις συγκριτικά με το πρώτο βίντεο», έγραψε Κραμπ, συμπληρώνοντας ότι ο Του Θάο εκτελούσε χρέη φρουρού ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν δολοφονούσε τον Τζορτζ Φλόιντ και αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή του.

Τουλάχιστον ένας από τους παρευρισκομένους ακούγεται να ικετεύει επανειλημμένα τους αστυνομικούς να ελέγξουν τον σφυγμό του Φλόιντ, κάτι που εμφανίζονται να κάνουν μόνο στο τέλος του εξάλεπτου βίντεο, ενώ το σώμα του Φλόιντ μεταφέρεται σε ένα φορείο. Υπενθυμίζεται ότι ο Σόβιν, ο Θάο και δύο ακόμη αστυνομικοί έχουν απολυθεί από το Σώμα και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο και συνέργεια.

Πηγή αναδημοσίευσης: aftodioikisi.gr

Foto-Al Zazeera