Στο πλευρό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο το Εργατικό Κέντρο.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο το Εργατικό Κέντρο.

Καταγγέλλουμε το σχεδιασμό για πλήρη κατάργηση της Χειρουργικής Κλινικής και την επέκταση της Κλινικής Covid-19.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας. Την Τρίτη 16 Ιούνη, ημέρα απεργίας των υγειονομικών, το στηρίζει τις όποιες κινητοποιήσειες των συναδέλφων στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Διεκδικούμε:

• Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού,
• Αμεση στελέχωση όλων των Κέντρων Υγείας σε και Ιθάκη
• Να μην υποβαθμιστεί το Μαντζαβινάτειο σε Κ.Υ.

Συναδέλφισσες-οι

Ο χρόνος που κερδήθηκε με την αποφασιστική συμβολή του λαού με το δίμηνο αποκλεισμό, δεν αξιοποιήθηκε και δεν αξιοποιείται από την κυβέρνηση, για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Αξιοποιείται όμως για να μπουκώσει με χρήμα τους κλινικάρχες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας, για να μπολιάσει όπως λέει με τις “καλές πρακτικές” του ιδιωτικού συστήματος το Δημόσιο, που τις βιώσαμε τραγικά μέσα στην πανδημία.

Η προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων είναι κοινή μας υπόθεση.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι εκρηκτική και όλο και πιο πίσω από τις ήδη αυξανόμενες ανάγκες. Σύμφωνα και με τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Ν.Κ. οι 6 νοσηλεύτριες που προσελήφθησαν δεν αποτελούν επιπρόσθετη δύναμη αλλά αντικατάσταση νοσηλευτριών που συνταξιοδοτούνται. Το νοσηλευτικό προσωπικό υπολείπεται κατά 50% της δύναμής του και ο Διοικητής εξαγγέλλει ότι θα λειτουργήσει 80-100 κρεβάτια Covid-19 με το μισό προσωπικό που διατίθεται για να λειτουργεί τα υπάρχοντα τμήματα του Νοσοκομείου λέγοντας ότι αυτός είναι ο αριθμός εργαζομένων που απαιτείται γενικά για τη λειτουργία του Νοσοκομείου ανεξάρτητα από Covid! Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη ότι σχεδιάζεται να λειτουργήσει ο διπλάσιος αριθμός κρεβατιών με το 1/4 του προβλεπόμενου προσωπικού νοσηλευτών και γιατρών καθιστώντας τους εργαζόμενους “ λάστιχο” εξουθενώνοντάς τους σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας κάτω από επισφαλείς και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Συναδέλφισσες-οι

Καταγγέλλουμε το σχεδιασμό για πλήρη κατάργηση της Χειρουργικής Κλινικής και την επέκταση της Κλινικής Covid-19. Τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών με χειρουργικά – ορθοπεδικά- ουρολογικά- οφθαλμολογικά προβλήματα καταργώντας ολόκληρο Χειρουργικό- Ορθοπεδικό- Ουρολογικό- Οφθαλμολογικό Τμήμα . Προκειμένου να αυξηθούν τα κρεβάτια νοσηλείας κορωνοϊού για την τουριστική σεζόν πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων η αντιμετώπιση των άλλων προβλημάτων υγείας του λαού.

Την ευθύνη γι’αυτή την κατάσταση δεν την έχει μόνο ο εκάστοτε διοικητής ή η 6η ΥΠΕ όπου πέφτει το μπαλάκι προσπαθώντας να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι από το κύριο ζητούμενο που είναι: παροχή υπηρεσιών υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Είναι στρατηγική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και επιταγή της Ε.Ε. η εμπορευματοποίηση της υγείας δίνοντας γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο με όπλα τους την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση χτυπάνε τη . Από τη μία η κυβέρνηση της ΝΔ «χειροκροτεί» το υγειονομικό προσωπικό αλλά από την άλλη επικρίνει τους νέους γιατρούς ότι αποφεύγουν τα νησιωτικά νοσοκομεία κρύβοντας τις πραγματικές συνθήκες που δεν είναι άλλες από τις ελαστικές σχεσεις εργασίας ,την απληρωσιά τις ατελείωτες ώρες δουλειάς – που εφαρμόζονται και στην υγεία και μάλιστα με φαρδιά πλατιά την υπογραφή της «αριστερής-φιλεργατικής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΕΚΚΙ είναι πάντα μπροστάρης στον αγώνα για δημόσια υγεία που να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες .Κόντρα στις λογικές της μοιρολατρίας και του εφησυχασμού δίνουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία.

Καμία αναμονή, αγώνας τώρα για Δημόσιες και Δωρεάν υγειονομικές δομές με πρόσβαση για όλο τον λαό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΓΑΒΡΙΛΗΣ Γ.ΒΑΛΕΝΤΗΣ