“Ευχάριστες” ειδήσεις από τον Παναγή Καππάτο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

“Ευχάριστες” ειδήσεις από τον Παναγή Καππάτο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, ορίζεται ως έδρα του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων ο νομός Κεφαλονιάς και Ιθάκης και συγκεκριμένα ο Δήμος Αργοστολίου.

“Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και είχαμε μία ευχάριστη εξέλιξη για την Κεφαλονιά!”. Με αυτόν τον τρόπο ο βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης κος ανακοίνωσε την έδρα του ΦοΣΔΑ Ιονίων Νήσων. Ανέφερε σχετικά:

“Σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, ορίζεται ως έδρα του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων ο νομός Κεφαλονιάς και Ιθάκης και συγκεκριμένα ο Δήμος Αργοστολίου.

Ο ορισμός της πόλης του Αργοστολίου ως έδρας ήταν ανάμεσα στις αλλαγές που ζήτησα και διεκδίκησα να γίνουν στο άρθρο 93 του σχετικού νομοσχεδίου για τα νησιά μας. Είχα ανακοινώσει άλλωστε δημόσια ότι διεκδικώ η έδρα του ΦοΔΣΑ να είναι ο νομός μας. Αυτή ήταν και η δέσμευση του Υπουργείου που σήμερα υλοποιείται.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αναγνώριση από την Κυβέρνηση της προσπάθειας δεκαετιών που έγινε στα νησιά μας στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, χάρη στην οποία η Κεφαλονιά και η Ιθάκη απέκτησαν τεχνογνωσία και πέτυχαν μια σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα διαδημοτική συνεργασία.

 Ο ορισμός του Αργοστολίου, ως έδρας, προσφέρει στην Κεφαλονιά τη δυνατότητα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και συμβάλλει στην ανάδειξή της ως κέντρο αποφάσεων για τη χάραξη πολιτικής για τα απορρίμματα σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 Συμβάλλει επιπλέον στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην πόλη μας, χωρίς να χαθεί καμία από τις σημερινές.

Η Κεφαλονιά είναι και θα παραμείνει το καθαρότερο νησί με εξελιγμένη και οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων, με περιορισμό της ταφής απορριμμάτων στο έδαφος με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη προστασία και σεβασμό στο περιβάλλον και στις μελλοντικές γενιές”.