“Ήρθε η ώρα” ν’ ακουστεί η φωνή των μισθωτών δικηγόρων. -Ιδρυτική Συνέλευση-

“Ήρθε η ώρα” ν’ ακουστεί η φωνή των μισθωτών δικηγόρων. -Ιδρυτική Συνέλευση-

Πλατύ κάλεσμα σ’ όλους τους ασκούμενους και μισθωτούς δικηγόρους, σ’ όλους εκείνους που εργάζονται σε δικηγορικές εταιρείες, μεγαλογραφεία και άλλες επιχειρήσεις, είτε με αναγνωρισμένες είτε με καλυμμένες σχέσεις μισθωτής εργασίας κάτω από το μανδύα του συνεργάτη.

«Ήρθε η ώρα ν’ ακουστεί η φωνή μας, χτίζουμε το σωματείο μας», υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων και καλεί στην ιδρυτική Συνέλευση Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων που θα γίνει την Κυριακή 19 Ιούλη στις 10 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως, Αθήνα).

«Είκοσι και σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή Αγώνα, τονίζοντας ότι «μπαίνει μπροστά για την ίδρυση σωματείου».

Απευθύνει πλατύ κάλεσμα οργάνωσης της πάλης και διεκδίκησης σ’ όλους τους ασκούμενους και μισθωτούς δικηγόρους, σ’ όλους εκείνους που εργάζονται σε δικηγορικές εταιρείες, μεγαλογραφεία και άλλες επιχειρήσεις, είτε με αναγνωρισμένες είτε με καλυμμένες σχέσεις μισθωτής εργασίας κάτω από το μανδύα του συνεργάτη. «Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει», σημειώνει και προσθέτει ότι «το μήνυμα σαφές: Είμαστε μισθωτοί εργαζόμενοι και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας».

Με πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων σε δικηγορικές εταιρείες μπαίνει ο στόχος το κάλεσμα για την ίδρυση να φτάσει όσο πιο πλατιά γίνεται σε μισθωτούς δικηγόρους ενώ με πανό και αφίσες «στολίζονται» οι χώροι των δικαστηρίων.

Η Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει:

«Κανένας δεν περισσεύει από τη μάχη αυτή. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της ιδρυτικής μας Γενικής Συνέλευσης.

Διεκδικούμε την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε μισθό – ωράριο – Ασφάλιση – άδειες και επιδόματα – προστασία της μητρότητας – αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.

Αντλούμε δύναμη από τη συλλογική μας οργάνωση!

Χτίζουμε το σωματείο μας» (ολόκληρη η ανακοίνωση).