Σπύρος Γαλιατσάτος: «Δεν θα ανοίξουμε»

Σπύρος Γαλιατσάτος: «Δεν θα ανοίξουμε»

«Με την εικόνα που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής, το 50% των ξενοδοχείων του νησιού δεν θα ανοίξει φέτος»

Στο Sputniknews.gr μίλησε ο πρ. αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, σχετικά με την κατάσταση στον τουρισμό του νησιού εν μέσω της πανδημίας.

Με την εικόνα που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής, το 50% των ξενοδοχείων του νησιού δεν θα ανοίξει φέτος, ανέφερε στο Sputnik αποκαλύπτοντας ότι αυτό το καλοκαίρι θα κρατήσει κλειστό το ξενοδοχείο του.

«Δεν θα ανοίξουμε, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε. Δεν θέλω να βάλω σε ρίσκο κανέναν από τους εργαζομένους μου ούτε από τους οικείους μου» αναφέρει και εξηγεί το σκεπτικό του:

«Τα μέτρα δεν επαρκούν. Προκειμένου να σβήσει η πυρκαγιά στο διαμέρισμα, θα κατεδαφιστεί η πολυκατοικία. Είναι πολύ εύκολο να τα κινδυνέψουν οι τοπικές κοινωνίες και αναπόφευκτα τα κρούσματα, σύμφωνα με τα όσα λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Δεν γίνεται τουρισμός με στρατιωτικά παραγγέλματα. Είναι αδύνατο να αναγκάσω τους ανθρώπους να κάθονται σε συγκεκριμένα σημεία και να μπαίνουν για παράδειγμα ένας ένας στην πισίνα».

Τέλος, σημειώνει πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, «περιμένουμε μια Κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που ακόμα δεν έχει βγει». Δεν είναι απίθανο, καταλήγει, να υπάρξουν «κανόνια» στον τουρισμό.

Πηγή: Sputniknews.gr