Με Θεόφιλο και Μονιά ο βουλευτής στο υπουργείο Περιβάλλοντος. (Ενημέρωση από τον βουλευτή)

Με Θεόφιλο και Μονιά ο βουλευτής στο υπουργείο Περιβάλλοντος. (Ενημέρωση από τον βουλευτή)

Για την δυνατότητα πεζοδρομήσεων για την εξυπηρέτηση επαγγελματιών και καταναλωτών λόγω κορωνοϊού. Σε ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με γενική κατεύθυνση τη δυνατότητα απόδοσης δημοσίου χώρου σε πεζούς και ποδήλατα.

Δυνατότητα πεζοδρομήσεων για την εξυπηρέτηση επαγγελματιών και καταναλωτών λόγω κορονοϊού
______

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με γενική κατεύθυνση τη δυνατότητα απόδοσης δημοσίου χώρου σε πεζούς και ποδήλατα, τοπικών οδών που χρησιμοποιούνται από αυτοκίνητα.

 Η απόφαση έχει περίοδο εφαρμογής έως το Νοέμβριο και λήφθηκε λόγω της επίδρασης που έχει η πανδημία του κορονοϊού στην καθημερινότητα των πολιτών.

 Λόγω των έκτακτων συνθηκών διευκολύνεται η παραχώρηση οδών από τους δήμους, δηλαδή η αφαίρεση του οδικού χώρου που χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα.

 Οι τοπικές αρχές θα μπορούν να λαμβάνουν μέτρα για την ανακατανομή του δημοσίου χώρου και ειδικότερα τον αποκλεισμό ή περιορισμό χρήσης μιας τοπικής οδού από αυτοκίνητα.

 Η απόφαση διευκολύνει τις ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη λύση προβλημάτων χρήσης δημοσίου χώρου στο νομό μας, όπως ο παραλιακός δρόμος του Φισκάρδου και η αλλαγή της χρήσης του.

Για το σκοπό αυτό είχαν προηγηθεί δυο συναντήσεις μου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, στις οποίες συμμετείχαν τόσο ο δήμαρχος Αργοστολίου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. , όσο και ο δήμαρχος Σάμης κ. Γεράσιμος Μονιάς.