Βασίλης Μάγγος: Ξεσπάει η οικογένεια του αδικοχαμένου ακτιβιστή! “Η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη”

Λίγες ώρες πριν την κηδεία του Βασίλη Μάγγου, η οικογένειά του ξεσπάει ξανά. Το κείμενο που ανέβασαν στη μνήμη του παιδιού τους…

Ο γνωστός ακτιβιστής την προηγούμενη Δευτέρα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τους γονείς του. Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στο σημείο, δεν διαπίστωσαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του γνωστού ακτιβιστή, ακούστηκαν φωνές για θάνατο συνεπεία τις ανηλεούς αστυνομικής βίας που δέχθηκε ο νεαρός πριν από ένα μήνα σε κινητοποίηση Αντιεξουσιαστών στο Βόλο.

Μάλιστα το άγριο ξυλοκόπημα του Βασίλη Μάγγου αποτυπώθηκε σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει αστυνομικούς των ΜΑΤ αλλά και άλλων συναδέλφων τους, να έχουν στο οδόστρωμα τον νεαρό να τον κλωτσούν με τις μπότες τους και να τον ξυλοκοπούν άγρια με τα γκλοπ.

Tο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για όσους προσπαθούν να καπηλευθούν το θάνατο του νεαρού, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τα οποία στις ανακοινώσεις τους υποστήριζαν πως ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να προκαταβάλει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ωστόσο από τους γονείς του Βασίλη Μάγγου έγινε γνωστό πως κατέθεσαν αίτημα για διορισμό τεχνικού συμβούλου από την πλευρά τους. Πρόκειται για ένα αίτημα που εξετάστηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και κρίθηκε αποδεκτό.

Η νέα ανάρτηση της οικογένειας

Λίγες ώρες πριν την κηδεία του Βασίλη Μάγγου, η οικογένειά του, επανέρχεται με νέα ανάρτηση στο Facebook. Ένα κείμενο “στη μνήμη του παιδιού μας” όπως γράφουν.

“Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι το παιδί μας πέθανε. Γεγονός αδιάψευστο είναι ότι πριν ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ άγρια και επικίνδυνα για τη σωματική του υγεία. Η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο που το είδε όλος ο κόσμος. Γεγονός (μη αποδεικνυόμενο ιατροδικαστικά) είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία, που μοιραία επηρέασε τις αποφάσεις για τη ζωή του.

Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας κανένας από την κυβέρνηση, ούτε καν εισαγγελέας από το κράτος, δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω. Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Γεγονός είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη. Γεγονός είναι ότι ο γιoς μας, Βασίλειος Μάγγος, με τους αγώνες του προσπαθούσε να την κάνει καλύτερη! Η οικογένεια του Βασίλειου Μάγγου.”

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι το παιδί μας πέθανε.Γεγονός αδιάψευστο είναι ότι πριν…

Gepostet von Γιάννης Μάγγος am Donnerstag, 16. Juli 2020

To άρθρο Βασίλης Μάγγος: Ξεσπάει η οικογένεια του αδικοχαμένου ακτιβιστή! “Η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή – Περισσότερα: NewsIT