Μητσοτάκης – Κέρκυρα: “Σημαντικότερα τώρα τα μέτρα που καταφτάνουν περισσότεροι τουρίστες” (pics, video)

Την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και της οικονομικής στήριξης της Ευρώπης υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην την οποία επισκέπτεται το Σάββατο (11.07.2020).

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα του νησιού μιλώντας στη σύσκεψη παρόντων του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, της περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και των αντιπεριφερειαρχών του Ιονίου.

“Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Είπαμε ότι πάμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη φετινή τουριστική περίοδο, βάζοντας πρώτα την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών, σε πρώτη προτεραιότητα και για αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ ότι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, όπως αυτά έχουν δοθεί από τους ειδικούς πρέπει να τηρούνται ακόμη περισσότερο τώρα που αρχίζουμε να υποδεχόμαστε περισσότερους επισκέπτες. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο έντονο στα Ιόνια νησιά όταν θα ανοίξουν με τη Μεγάλη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου, όπου θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών”, είπε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας και για την ενίσχυση των Υγειονομικών Περιφερειών της Ελλάδας, είπε: “Έχουμε ενισχύσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες και το νοσοκομείο της Κέρκυρας και σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας θα τοποθετήσουμε ένα καινούργιο μοριακό αναλυτή, που θα έχει τη δυνατότητα εξέτασης 500 τεστ την ημέρα”, τόνισε. Απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς έκανε έκκληση να εκμεταλλευτούν τα “εργαλεία” που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση ώστε να στηρίξουν τους εργαζομένους τους.

“Η στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν αυτή την περίοδο, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για εμάς, όπως και πάρα πολύ μεγάλη σημασία έχει για εμάς η προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων. Έχουμε δώσει στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου όλες τις δυνατότητες και τη μέγιστη δυνατή ευελιξία για να μπορέσουν να αναδιατάξουν το προσωπικό τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες σχετικά μειωμένου τζίρου. Δεν θέλουμε να απολυθούν άνθρωποι σε τουριστικές περιοχές. Κάνω έκκληση στους ξενοδόχους του νησιού να εκμεταλλευτούν αυτά τα εργαλεία ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να ξαναμπούν κανονικά στο ταμείο ανεργίας και να ξαναμπούν στην κανονική δραστηριότητα του 2021, όταν με το καλό θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την περιπέτεια”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του στην Περιφέρεια αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα για τα απορρίμματα, το νερό, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως “είναι ντροπή η εικόνα που αντίκρισε στο Αχίλλειο”:

“Είναι προσωπική μου δέσμευση το έργο αυτό που σώσαμε την τελευταία στιγμή της απένταξής του από το κοινοτικό πλαίσιο, θα το “τρέξουμε” και θα τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοάκης μετά την Περιφέρεια είχε συνάντηση με τους δημάρχους του νησιού, στο Παλιό Δημαρχείο της Κέρκυρας San Giacomo, ενώ επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Αμέσως μετά συναντήθηκε με εμπορικούς φορείς του νησιού στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας. Αργότερα,  συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και μετά στο Μουσείο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του σε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project στον Ερημίτη, στην Κασσιόπη.

φωτογραφίες: Intime , βίντεο: enimerosi.com

To άρθρο Μητσοτάκης – Κέρκυρα: “Σημαντικότερα τώρα τα μέτρα που καταφτάνουν περισσότεροι τουρίστες” (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή – Περισσότερα: NewsIT