Η γενιά από… μετάλλια της Γ.Ε.Κ σε μια ακόμη… “περιπέτεια”, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ18.

Η γενιά από… μετάλλια της Γ.Ε.Κ σε μια ακόμη… “περιπέτεια”, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ18.

Μια γενιά από... μετάλλια "γεννημένη" στους Ολυμπιακούς του 2004 "μπαίνει" με αξιώσεις στο Διασυλλογικό Κ18 της 4ης Ιουλίου στην Πάτρα.

Δεν πρόλαβαν να χαμηλώσουν τα φώτα της τοπικής δημοσιότητας, αθλητικής και μη,  από την σπουδαία εμφάνιση της κατηγορίας Κ16 της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλονιάς στο πρόσφατο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πάτρα, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε με 2 ασημένια μετάλλια και εξαιρετικά… πλασαρίσματα  και ήρθε η στιγμή για ένα… βήμα παραπάνω.

Ο λόγος για το αντίστοιχο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και πάλι στην Πάτρα το Σάββατο που μας έρχεται, αυτή τη φορά όμως της επόμενης… γενιάς του τοπικού στίβου και της Γ.Ε.Κ. Μιας γενιάς ηλικιακής κατηγορίας Κ18, μα πάνω από όλα μιας γενιάς όχι απλά από μέταλλο και μάλιστα πρωταθλητή, αλλά μιας γενιάς από… μετάλλια.

Καθόλου… τυχαίος και φυσικά καθόλου υπεροπτικός ο τίτλος αυτός. Το αντίθετο, κερδήθηκε μετά από σκληρή προσπάθεια, μεράκι και αφοσίωση τα τελευταία χρόνια, από ανθρώπους, προπονητές/προπονήτριες και αθλητές/αθλήτριες που πήραν τον κλασσικό αθλητισμό της Κεφαλονιάς από την σκιά του αθλητικού περιθωρίου και τον “ανέβασαν” στο βάθρο σημαντικών διακρίσεων σε κάθε επίπεδο.  Είτε αγωνιστικό και ηλικιακό, είτε περιφερειακό και πανελλήνιο.

Κι είναι αυτή η γενιά της Γ.Ε.Κ, η Κ18, που αποδεικνύει μέσα στα στάδια ότι ο στίβος της Κεφαλονιάς ήρθε σχεδόν από το… πουθενά όχι απλά για να μείνει, αλλά για να φωτίσει με τις διακρίσεις τον τοπικό αθλητισμό και μαζί του την ίδια την τοπική κοινωνία μας. Με… αποδείξεις, φυσικά….

Ήταν ένα… ευτυχές και απόλυτα πετυχημένο 2019. Μια χρονιά που μπορεί να… “κουβαλούσε” από τα αμέσως προηγούμενα χρόνια κάποιες ενδείξεις ότι κάτι καλό… συμβαίνει στο Ανοιχτό Στάδιο του Αργοστολίου ή στον Άγιο Αντώνιο στο Ληξούρι, κανείς και καμία όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το… καλό θα έφερνε στο νησί μας και σημαντικές διακρίσεις. Και φυσικά, μετάλλια….

Κι ήταν αυτή η χρονιά που ένα κλασσικό… ταλέντο,  ο στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια στα 150μ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση, λίγο μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση και στο ύψος όπου πήρε την καθόλου… ευκαταφρόνητη 4η θέση, χάνοντας για λίγο ένα ακόμη μετάλλιο.

Παράλληλα, ακριβώς έναν χρόνο πριν, το ίδιο πετυχημένο καλοκαίρι, η με διαφορά μόνο ενός εκατοστού του δευτερολέπτου από την 1η θέση, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και την 2η θέση στα 80μ στο ίδιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, φέρνοντας το Ληξούρι να… συναγωνίζεται όχι πλέον το… Αργοστόλι, αλλά αθλήτριες από ολόκληρη τη χώρα.

Για να… φτάσουμε και στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 κορασίδων, με τις Σολιδάκη, Αλ. Σταματελάτου, Τάτα και Φαρακλού και η οποία με χρόνο που αποτελεί ρεκόρ Κεφαλονιάς 41.07  που κρατούσε από το 2006 ήρθε  1η στην σειρά της και 4η στην τελική γενική κατάταξη, πρώτη φορά σε συλλογικό αγώνισμα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ιδιαίτερη… περίπτωση αθλήτριας, αυτής ακριβώς της γενιάς, αποτελεί και η . Έχοντας κι ένα ακόμη… προνόμιο: Ανήκει στην… “Μεγάλη του Ύψους Σχολή της Γ.Ε.Κ”. Η Νάντια Σταματελάτου, με ένα αργυρό μετάλλιο το 2018 στους Διασυλλογικούς  Αγώνες Κ16 και με το βλέμμα στο μέλλον που σίγουρα της ανήκει, μπήκε από νωρίς σε μεγαλύτερα… “βάσανα”, από αυτά της ηλικίας της.

Και μπορεί προς το παρόν να υπολείπεται του 1,67 της Μέμης Αλυσανδράτου, έχει καταφέρει όμως και αυτό με το σπαθί της και υπό την καθοδήγηση του προπονητή της στα άλματα Νίκου Μεταξά, να δίνει το παρόν με αξιώσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις Πανελλήνιας εμβέλειας, όχι απλά στις Κ16 ή Κ18, αλλά σε πρωταθλήματα γυναικών και σε ένα πολύ υψηλό ανταγωνισμό. Μαζεύοντας εμπειρίες για ένα μέλλον που σίγουρα της ανήκει και που μόλις σε λίγες ημέρες καλείται να το… προ-αποδείξει.

Γενιά από μετάλλια, λοιπόν. Και σε λίγες ημέρες και πάλι στην Πάτρα, στο που θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου, όλα αυτά τα παιδιά και μαζί τους νέοι αθλητές και αθλήτριες όπως ο Μαρίνος Παπαναστασάτος, ο Σπύρος Μαρινάκης, ο Αλέξανδρος Κουτουγκος, η Δωροθέα Νασιοπούλου και η Στέλα Μιχαλάτου, καλούνται να συνεχίζουν μια παράδοση που μόλις… ξεκίνησε.

Μια παράδοση… στίβου που μπορεί να μην έχει πάντα νίκες και μετάλλια, αλλά που δίνει στα ίδια τα παιδιά και τους ανθρώπους της Γ.Ε.Κ, επομένως και σε ολόκληρη την αθλητική και μη , μια ξεχωριστή, κάθε φορά, διάκριση.

Την διάκριση πρώτα από όλα της συμμετοχής  σε σημαντικές διοργανώσεις, καθόλου… αυτονόητο πριν από λίγα χρόνια. Μια χαρά που θα… ξανα-γεννηθεί, ευχόμαστε και με μετάλλια, μόλις την… 4η Ιουλίου, από τα παιδιά που γεννήθηκαν, κάπου εκεί το 2004, σε χρονιάΟλυμπιακών Αγώνων!

Καλή επιτυχία….