Ήρθε η ώρα του τελικού για την Αλίκη Σταματελάτου-Σήμερα το απόγευμα στην μάχη για το μετάλλιο.

Ήρθε η ώρα του τελικού για την Αλίκη Σταματελάτου-Σήμερα το απόγευμα στην μάχη για το μετάλλιο.

Η Αλίκη Σταματελάτου με το "ασημένιο 19.94 που φέρνει από το Διασυλλογικό θα προσπαθήσει υπό τις οδηγίες του προπονητή της Βασίλη Μεταξά που την συνοδεύει για ένα ακόμη μετάλλιο, αυτή τη φορά.... επιπέδου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Στην μάχη των τελικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ16 “μπαίνει” σήμερα το απόγευμα στις 6μμ η ταλαντούχα αθλήτρια της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλονιάς, .

Η Αλίκη, θα συμμετέχει στον τελικό των 150μ του Τρίτου  Ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με την 3η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία της, μια επίδοση που κέρδισε με το σπαθί της μόλις πριν από λίγες ημέρες στα πλαίσια του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Κ16 και που χάρισε στην Κεφαλονιά και τον τοπικό στίβο ένα… πολύτιμο ασημένιο μετάλλιο.

 

Η Αλίκη Σταματελάτου με το “ασημένιο” 19.94 που φέρνει από το Διασυλλογικό θα προσπαθήσει υπό τις οδηγίες του προπονητή της Βασίλη Μεταξά που την συνοδεύει στην αποστολή για ένα ακόμη μετάλλιο, αυτή τη φορά…. επιπέδου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, έχοντας να συναγωνιστεί τα ανερχόμενα αστέρια των δρόμων ταχύτητας Βόρειας Πελοποννήσου – Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου – Κέρκυρας αλλά  και ένα  ρεκόρ Κεφαλονιάς… 19. 92 που κρατά εδώ και 14 χρόνια και το έχει η Έλενα Παπαδάτου από το μακρινό… 2006!

Μπαίνοντας στην μάχη για το μετάλλιο, όχι μόνο με αντίπαλο τον χρόνο αλλά και αθλήτριες μεγαλύτερης ηλικίας που σε λίγους… μήνες θα τρέχουν σε αγώνες Κ18 με την Αλίκη να παραμένει και του χρόνου στην Κ16, κάτι που εκτός από… απόδειξη… ταλέντου, αποτελεί και απολύτως αισιόδοξη και… εγγυημένη προοπτική.

Ένα αστέρι…. γεννήθηκε.

Η Αλίκη Σταματελάτου δεν έφτασε τυχαία ως εδώ. Γέννημα-θρέμμα των Ακαδημιών της Γ.Ε.Κ και της επαγγελματικής δουλειάς που γίνεται από τους ανθρώπους του τοπικού στίβου της Κεφαλονιάς, είναι από τα νέα, ανερχόμενα αστέρια του κλασσικού αθλητισμού και η ίδια δεν παραλείπει να το… αποδεικνύει. Και με ένα ασημένιο μετάλλιο μόλις πριν από λίγες ημέρες, αναμφίβολα το άστρο της… μόλις άρχισε την… διαδρομή του.

Ξεκινώντας από νωρίς…. στα βάσανα, με μια σπουδαία εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μόλις το 2019, πριν από ένα χρόνο δηλαδή, όπου μέλος της  ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ80 κορασίδων και με χρόνο που αποτελούσε ρεκόρ Κεφαλονιάς 41.07  και που κρατούσε από το 2006  ήρθε  1η στην σειρά της και 4η στην τελική γενική κατάταξη, μια σημαντική διάκριση, πρώτη φορά σε συλλογικό αγώνισμα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η… βολίδα Σταματελάτου, μαζί με τις υπόλοιπες βολίδες της ομάδας του Βασίλη Μεταξά. Σολιδάκη, Τάτα, Φαρακλού, αν και χωρίς μετάλλιο είχαν καταφέρει το… ανέλπιστο καθώς η 4η θέση ανάμεσα σε 32 ομάδες αποτελούσε μια τεράστια επιτυχία και χωρίς…προηγούμενο, καθώς πλάσαρε την ομάδα των… χρυσών κοριτσιών στις 4 καλύτερες στην Ελλάδα στην κατηγορία τους.

Για να φτάσουμε μόλις στο… 2020, πριν από περίπου 6 μήνες και σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου, με την Σταματελάτου να συμμετέχει για πρώτη φορά σε μεγάλους αγώνες πανελληνίου επιπέδου, κάτι όμως που δεν την εμπόδισε καθώς η αθλήτρια της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλονιάς, “μπήκε” κι “έκανε” το αγωνιστικό της “θαύμα”, τερματίζοντας  στην καλύτερη, πρώτη,  8άδα σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Η αθλήτρια της ΓΕΚ που συμμετείχε για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 60μ της Κ16, έναν αγώνα που διεξήχθη στο ΣΕΦ παράλληλα των… κλασσικών αγωνισμάτων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου Ανδρών-Γυναικών, με χρόνο νεαρής κεφαλονίτικης …  αστραπής 8.26  όχι απλά έκανε δυναμική αρχή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά κατάφερε και να μπει στην καλύτερη 8άδα. Έχοντας ανταγωνιστεί κορίτσια και μεγαλύτερης ηλικίας από την ίδια και συμμετέχοντας στην αποστολή του… Κλειστού της ΓΕΚ με όλα τα αναγνωρίσιμα… ονόματα του κεφαλονίτικου στίβου.

Όχι… άδικα λοιπόν, το αντίθετο απολύτως… επάξια η Αλίκη Σταματελάτου κατακτά τον τίτλο ενός… αστεριού που μόλις γεννήθηκε για τον κλασσικό αθλητισμό στο νησί μας και μόνο η σημερινή συμμετοχή στον τελικό των 150μ σε τέτοιο… επίπεδο είναι από μόνη της μια επιτυχία.

Όχι φυσικά, πως ένα εξίσου λαμπερό μετάλλιο δεν θα ήταν… καλοδεχούμενο!!!

Καλή της Επιτυχία!