Κεφαλονιά: Προφυλακιστέος ο ένας από τους 6 συλληφθέντες για την απάτη μέσω διαδικτύου

Κεφαλονιά: Προφυλακιστέος ο ένας από τους 6 συλληφθέντες για την απάτη μέσω διαδικτύου

Αποκλειστικό

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας από τους έξι συλληφθέντες στην για την απάτη μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Ο προφυλακιστέος είναι κάτοικος Κεφαλονιάς όπως και κάποιοι από αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι κατηγορία είναι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» με σκοπό την εξαπάτηση μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της ομάδας αναρτούσαν στο διαδίκτυο, κυρίως σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων, σκαφών κ.α.) και στη συνέχεια αποσπούσαν χρηματικά ποσά από προκαταβολές που έπειθαν να τους καταβάλουν σε λογαριασμούς τους, για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβησαν συνολικά σε 30 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο κ.α) από τις οποίες οι 29 τετελεσμένες και μια  απόπειρα, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 59.104 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος που αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τις (120.000) ευρώ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες υπήρχε ένα ακόμη πρόσωπο, το οποίο ήταν και ο εγκέφαλος της οργάνωσης.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που που ήταν καταχωρημένα σε ονόματα αλλοδαπών.

Κεφαλονίτικα Νέα