Κεφαλονίτικη Μεταφυσική: Νέο βιβλίο από τις εκδόσεις «Περίπλους»

Κεφαλονίτικη Μεταφυσική: Νέο βιβλίο από τις εκδόσεις «Περίπλους»

Το βιβλίο του Ληξουριώτη Ντίνου Λασκαράτου με τίτλο «Κεφαλονίτικη Μεταφυσική», που περιλαμβάνει Οκτώ Ευτράπελες Ιστορίες της Οικογένειας του Ανδρέα Λασκαράτου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Περίπλους».
Οι ιστορίες στη βάση τους είναι αληθινές και γραμμένες στην κεφαλονίτικη διάλεκτο. Οι ιδιωματικές λέξεις επεξηγούνται με υποσημειώσεις και παραπομπές. Επιπλέον περιγράφονται παραστατικά: το κοινωνικό κλίμα και οι ανθρώπινοι χαρακτήρες της Κεφαλονιάς του 19ου αιώνα.
Ντίνος Λασκαράτος

Ντίνος Λασκαράτος

Οι ιστορίες ξεδιπλώνονται από το 1728 μέχρι το 1896, από το και το Αργοστόλι μέχρι τη Λόντρα και την Πάτρα, πάνω στον πολιτικό ανεμοστρόβιλο που ξέσπασε στο νησί όταν έπεσε η Βενετιά, πάνω στα ήθη και έθιμα, στη σταφίδα, στο κρασί, στο εμπόριο, στη ναυτιλία, στη μουσική, στο θέατρο, στη μαγειρική και στο μυστικό που λέει τι γίνονται οι Κεφαλονίτες άμα πάνε καλιά τσου.

Ένα άγνωστο φωτογραφικό πορτραίτο του Ανδρέα Λασκαράτου, σε πολύ νεαρότερη ηλικία από αυτήν της γνωστής φωτογραφίας που κυκλοφορεί, βοηθάει στο ζωντάνεμα της εποχής και των διασκεδαστικών ιστοριών που αφορούν τους γονείς του και τον αδελφό του.

Τις κεφαλονίτικες ιστορίες μπορούν να τις διαβάσουν (με δικό τους ρίσκο) και κανονικοί άνθρωποι.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια από τις ιστορίες: http://periplous.gr/ekdoseis-periplous/2620