Κορυφαία διάκριση για την Μέμη Αλυσανδράτου. Με το σπαθί της στον Τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Κορυφαία διάκριση για την Μέμη Αλυσανδράτου. Με το σπαθί της στον Τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Η Μέμη, με το χάλκινο μετάλλιο της πριν από λίγες ημέρες στο Διασυλλογικό Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και με επίδοση 1.61, κατάφερε το καθόλου... εύκολο και καθόλου... αυτονόητο, την συμμετοχή της στον τελικό του ύψους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 8-9 Αυγούστου, με όλα τα μεγάλα ονόματα του γυναικείου ύψους. 

Μια τεράστια έκπληξη περίμενε σήμερα και μάλιστα μόλις πριν λίγη ώρα τον τοπικό αθλητισμό στο νησί μας και πιο συγκεκριμένα τον στίβο της Κεφαλονιάς, καθώς η πλέον διαχρονικά… αναγνωρίσιμη αθλήτρια της ΓΕΚ, εδώ και λίγη ώρα συμπεριλαμβάνεται επίσημα στις κορυφαίες άλτριες του ύψους για την φετινή περίοδο στην χώρα μας.

Είναι η , η “έμπειρη” μετά από 14 χρόνια συμμετοχών σε κορυφαίες διοργανώσεις στίβου στην Ελλάδα, που εδώ και λίγη ώρα ανέβηκε με το… σπαθί της στον Πανελλήνιο “Όλυμπο” του ύψους γυναικών, ανάμεσα στις 13 κορυφαίες πρωταγωνίστριες του άλματος σε ύψος, σε εθνικό επίπεδο αλλά και με ευρωπαϊκές επιδόσεις.

Η Μέμη, με το χάλκινο μετάλλιο της πριν από λίγες ημέρες στο Διασυλλογικό Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και με επίδοση 1.61, κατάφερε το καθόλου… εύκολο και καθόλου… αυτονόητο, την συμμετοχή της στον τελικό του ύψους στο Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 8-9 Αυγούστου, με όλα τα μεγάλα ονόματα του ύψους γυναικών.

 Μια απίστευτη επιτυχία-πρόκριση για την ίδια, τον προπονητή της Νίκο Μεταξά και φυσικά την αθλητική , όχι μόνο εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν φέτος εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και που “ανάγκασαν” τους υπεύθυνους του ΣΕΓΑΣ να “μετατρέψουν” τους Διασυλλογικούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε ομίλους σε προκριματικούς αλλά για έναν πολύ πιο σημαντικό και φυσικά, αθλητικό λόγο.

Το αγώνισμα του ύψους, ήδη εδώ και λίγα χρόνια αλλά  με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά, δεν είναι πλέον ένα… ακόμη αγώνισμα του κλασσικού αθλητισμού, αλλά έχει μετατραπεί σε πρωταγωνιστή του.

Κορυφαίες αθλήτριες, με ακόμη πιο κορυφαίες επιδόσεις (ας θυμηθούμε το πρόσφατο 1.91 της Ζάκκα, 5η επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα), σε έναν εξαιρετικά υψηλό ανταγωνισμό (Ζάκκα, Γκουσιν, Δόση και αρκετές άλλες αθλήτριες) έχουν φτάσει το ύψος γυναικών σε πολύ υψηλά επίπεδα, τόσο αθλητικά όσο και… θεαματικά.

Στα μεγάλα αυτά ονόματα του ελληνικού ύψους γυναικών, η Μέμη Αλυσανδράτου, “παίρνει” την δική της θέση με την συμμετοχή της σε αυτόν τον σπουδαίο τελικό, αποδεικνύοντας ένα τεράστιο Κεφαλονίτικο πείσμα, “στόφα” μεγάλης αθλήτριας που δουλεύει σκληρά  για πάρα πολλά χρόνια (ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ Κεφαλονιάς το 1.67 στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου τον Φεβρουάριο του 2020).

Και φυσικά, αποδεικνύοντας την… αλματώδη άνοδο του στίβου της Κεφαλονιάς που μετά και τις τελευταίες διακρίσεις του συνεχίζει να συγκινεί την τοπική κοινωνία του νησιού μας, πολύ πιο πέρα από τα αθλητικά δρώμενα στον τόπο μας.

Και επειδή οι επιτυχίες πάνε… δυο-δυο, ας σημειωθεί πως ανάμεσα σε αυτά τα “μεγαθήρια” του ύψους γυναικών, η Άννα Κρούσσου, παίρνει την 1η θέση ως επιλαχούσα.

Μια ακόμη τεράστια διάκριση, ειδικά μετά την συμμετοχή της σε έναν τελικό στην δική της ηλικιακή κατηγορία, μόλις σε λίγα 24ωρα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα.

Πάντα, τέτοια!!!!