Ο Τσίπρας, οι κανταδόροι, “Το ακορντεόν”, ο Μάνος Λοΐζος και κάποιες… ενστάσεις.

Ο Τσίπρας, οι κανταδόροι, “Το ακορντεόν”, ο Μάνος Λοΐζος και κάποιες… ενστάσεις.

Κανταδόροι, με το γνώριμο κεφαλονίτικο ηχόχρωμα να παίζουν το γνωστό τραγούδι του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου και του Γιάννη Νεγρεπόντη, "Το ακορντεόν", δεν είναι και τόσο... συνηθισμένο.

Με την στο επίκεντρο σήμερα της πολιτικής επικαιρότητας της χώρας μας με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κεφαλονιά και οι… καντάδες δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τον σημερινό… επισκέπτη του νησιού μας.

Σε αυτό, ωστόσο, που ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και όσοι και όσες τον υποδέχτηκαν στην στο Αργοστόλι στάθηκαν… ακούνητοι, δεν ήταν τα γνωστά και σημείο… κατατεθέν του τοπικού πολιτισμού μας μουσικά “σύμβολα”, οι γνωστές καντάδες  δηλαδή, αλλά σε ένα τραγούδι, στενά συνδεδεμένο με την διαχρονική πορεία της αριστεράς και του δημοκρατικού κόσμου.

Κανταδόροι λοιπόν, με το γνώριμο κεφαλονίτικο ηχόχρωμα να παίζουν το γνωστό τραγούδι του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου και του αλησμόνητου Γιάννη Νεγρεπόντη, “Το ακορντεόν“, δεν είναι και τόσο… συνηθισμένο. Γι αυτό και “έμεινε” ως ξεχωριστό στιγμιότυπο κατά την σημερινή επίσκεψη του προέδρου του .

Προφανώς, φυσικά, με αρκετές ενστάσεις και από… πολλούς, καθώς μπορεί η μουσική και εξαιρετικές δημιουργίες όπως “Το ακορντεόν” να μην χωράνε σε… όρια και διαχωρισμούς, παράλληλα όμως για ένα κρίσιμο κομμάτι της κοινωνίας που νιώθει “προδομένο” από τις επιλογές Τσίπρα ως πρωθυπουργού της χώρας ή από πρώην πολιτικούς του φίλους και συνεργάτες στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα… ιστορικό τραγούδι της αριστεράς και του μοναδικού Μάνου Λοΐζου, ίσως και να μην “χώραγε” σήμερα στο πρόγραμμα μιας πολιτικής περιοδείας.

Ακόμη κι αν τραγουδήθηκε σε μια επίσης ιστορική πλατεία, όπως αυτή της… Καμπάνας, από περίφημους και αγαπημένους κανταδόρους.

Gepostet von Κεφαλονίτικα Νέα am Freitag, 17. Juli 2020