Οι Ριζοσπάστες πάνε στα… Βραβεία Βιβλίου Public.

Οι Ριζοσπάστες πάνε στα… Βραβεία Βιβλίου Public.

To βιβλίο της Αγγελικής Γιαννάτου ""Επτανησιακός Ριζοσπαστισμός" διεκδικεί επάξια ένα Βραβείο βιβλίου.

Ο “Επτανησιακός Ριζοσπαστισμός”, το της Αγγελικής Γιαννάτου και των εκδόσεων Περίπλους, με το… σπαθί του μπήκε στον καθιερωμένο πλέον διαγωνισμό του γνωστού βιβλιοπωλείου Public, “Βραβεία Βιβλίου”-“Αγαπημένο ”.

Η συντοπίτισσα μας Αγγελική Γιαννάτου,  γέννημα θρέμμα της Πυλάρου, πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με περατωμένες τις  μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνική Θεωρία και με διδακτορικό  δίπλωμα που έλαβε το 2005 από το ίδιο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλαβε το “βαρύ” επιστημονικό “φορτίο” να εκπονήσει και κυκλοφορήσει το 2019  ένα σημαντικό βιβλίο, ένα επιστημονικό εγχειρίδιο  για τον “Επτανησιακό  Ριζοσπαστισμό  1848-1865“.

Τα Βραβεία Βιβλίου δημιουργήθηκαν από τα Public για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2019) αλλά και το αγαπημένο του ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο*.

O καθένας από εμάς ανάλογα με το τι βιβλία διαβάζει μπορεί να ψηφίσει μέσα από εννέα διαφορετικές κατηγορίες και επιπλέον αυτή του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας, πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από  microsite και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.

1η φάση έως 12 Ιουλίου:

Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίου μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public αλλά και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που πρότειναν εκδοτικοί οίκοι. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

2η φάση έως 26 Ιουλίου:

Τα Public ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης & 10 δημοφιλέστερα βιβλιοπωλεία. Οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία ή βιβλιοπωλείο. Στη δεύτερη και τελική φάση έχουν όλοι ξανά το δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία. Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν Δευτέρα 27/7 στην διαδικτυακή σελίδα του Public.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

  • Ελληνικό Μυθιστόρημα
  • Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα
  • Ελληνικό non-fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία)
  • Ελληνικό Διήγημα
  • Σύγχρονη Ελληνική ποίηση
  • Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία
  • Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία
  • Ευ ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
  • Έκπληξη: Ο ήρωας που θα σου μείνει αξέχαστος
  • Ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο: Στόχος της κατηγορίας είναι, να προβάλει στο κοινό ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία με χαρακτήρα, που με συνέπεια και συνέχεια αποτελούν εστίες πολιτισμού και στηρίζουν το βιβλίο. Στο νικητήριο βιβλιοπωλείο θα επιχορηγηθούν δράσεις προώθησες και marketing για να στηριχτεί έμπρακτα το έργο τους. Η κατηγορία του ανεξάρτητου βιβλιπωλείου θα ανοίξει για το κοινό στη δεύτερη φάση ψηφοφορίας.

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Παράλληλα θα υπάρξουν και κατηγορίες βραβείων που θα αναδειχθούν από επιτροπή και αυτά είναι Εκδοτικό Αποτύπωμα, Τιμώμενη Χώρα: Ισπανία, ενώ θα υπάρξουν και τα βραβεία των Βιβλιοπωλείων Public παιδικό και ενηλίκων, όπου θα ψηφίσουν όλοι οι βιβλιοπώλες των καταστημάτων Public.

Το βιβλίο της Αγγελικής Γιαννάτου μετέχει στον διαγωνισμό στην κατηγορία “Ελληνικό non-fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία)” και οι αναγνώστες και αναγνώστριες μπορούν να το επιλέξουν  εδώ, σε αυτό το link.