Όλη η Ευρώπη ένας έρπης-Σχέδιο… ποντικοπαγίδα.

Όλη η Ευρώπη ένας έρπης-Σχέδιο… ποντικοπαγίδα.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί μετά από 4 ολόκληρες ημέρες… διαφωνιών και… παζαριών η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε, που εκτός του Δημοσιονομικού Πλαισίου, του προϋπολογισμού ουσιαστικά για τα επόμενα χρόνια (2021-2027), “συμφωνήθηκε” και το Σχέδιο Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19.

Κι αν η Σύνοδος Κορυφής του καλοκαιριού του 2015, αμέσως μετά το ιστορικό πλέον ελληνικό δημοψήφισμα, κατέληξε σε… έρπη ενός μόνο αρχηγού κράτους, του Αλέξη Τσίπρα, η μόλις… τελειωμένη Σύνοδος Κορυφής, έναν τίτλο θα μπορούσε να έχει: Όλη η Ευρώπη ένας… έρπης!

Πίσω από τις επευφημίες για την τελική… μη ρήξη των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε και του επίσημου “πανηγυρικού” του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια “χρυσή” λύση για τη χώρα μας, η πραγματική αλήθεια, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, είναι ακριβώς… απέναντι.

Γιατί μπορεί τελικά να συμφωνήθηκε και να καταρτίζεται ήδη το.. επίσημο Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρώπης, αυτή η συμφωνία όμως αφορά σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της, περαιτέρω δανεισμό, νέο χρέος και φυσικά “δανειστικά” ανταλλάγματα και σκληρές προϋποθέσεις.

Ένα νέο, μεγάλο και… ωραιότατο μνημόνιο, δηλαδή, ή επίσημα… δάνειο. Μια… ποντικοπαγίδα, που επιχειρείται να κρυφτεί επιδέξια από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, αλλά που με μαθηματική ακρίβεια δεν θα γλυτώσουν την… φάκα.

Και αυτή ακριβώς η Ευρώπη, έρμαιο των δικών της επιλογών και των εσωτερικών ανταγωνισμών, μια Ευρώπη του χρήματος και των δανεισμών, ουσιαστικά με ξένα κόλλυβα, με τα χρήματα των λαών δηλαδή, ετοιμάζεται να βυθίσει ακόμη πιο πολύ τις φτωχές χώρες ή αυτές που βίωσαν περισσότερο τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας, σε ακόμη μεγαλύτερο χρέος και κατά συνέπεια σε βαθύτερη ύφεση και κρίση.

Για τις λεπτομέρειες του Σχεδίου που συμφωνήθηκε, όπως και για τα υπόλοιπα οικονομικά μεγέθη που… αποφασίστηκαν, θα επανέλθουμε. Κρατώντας μέχρι στιγμής την κρίσιμη σημείωση πως από τα 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 360 θα είναι…δάνεια, ενώ το συνολικό ποσό θα αντληθεί -από αλλού, άραγε- από τις αγορές!!!

Όπως ακριβώς με την ελληνική κρίση, χωρίς κανένα πολιτικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό κριτήριο, με την μπάλα στο γήπεδο των αγορών και με τα δανεικά και… υποθηκευμένα να “σπρώχνουν” την Ευρώπη σε περισσότερους… γκρεμούς.

Με την ταμπέλα σήμανσης να γράφει:

Όλη η Δανεισμένη Ευρώπη Ένας Έρπης

Στ.Αντ/Κεφαλονίτικα Νέα