Σχολή ΔΙΕΚ για πληρώματα ασθενοφόρων στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Σχολή ΔΙΕΚ για πληρώματα ασθενοφόρων στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Η ανάρτηση στην Διαύγεια, η ανακοίνωση από τον βουλευτή και μια δική μας σημείωση.

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση για τη λειτουργία σχολών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.), αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020 – 2021.

https://diavgeia.gov.gr/…/65%CE%A82465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-%C…

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας ιδρύεται Δ.Ι.Ε.Κ. με τις ειδικότητες:

Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης σε ανάρτησή του ανέφερε:

Η σημασία αυτής της εξέλιξης έγκειται στη διευκόλυνση ανεύρεσης καταρτισμένου ανθρωπίνου δυναμικού για τη στελέχωση ασθενοφόρων, ώστε με αυτό τον τρόπο να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων με τις σχετικές ειδικότητες στο νομό μας και να αξιοποιηθούν οι δωρεές που γίνονται σε αυτό τον τομέα.

Η σχολή της Κεφαλονιάς είναι η μοναδική στα νησιά του Ιονίου και την Αχαΐα με αυτές τις ειδικότητες και ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της σχολής ανήκει στον Διευθυντή της ΕΠΑΣ Νοσηλευτών στο νοσοκομείο κ. Νίκο Μοντεσάτο, τον οποίο οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια για την προσπάθειά του. Ο Διοικητής και η Διοίκηση του νοσοκομείου συνηγόρησαν θετικά, ώστε το Υπουργείο Υγείας και το να υλοποιήσουν την πρόταση“.

Σημείωση δική μας:

“Ας ελπίσουμε πως σύντομα οι απόφοιτοι των σχολών επαγγελμάτων υγείας δεν θα παραμένουν απόφοιτοι αλλά θα μπορούν να στελεχώνουν τα μη… στελεχωμένα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές υγείας”