Και στην Κεφαλονιά δυο θετικά δείγματα Covid-19.

Και στην Κεφαλονιά δυο θετικά δείγματα Covid-19.

Έχουν δοθεί οδηγίες για παραμονή στο σπίτι και έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές για ιχνηλάτηση των επαφών και παρακολούθηση.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, κατά τους ελέγχους δειγμάτων Covid 19 που διενεργήθηκαν στο Γενικό βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 21/7 δυο θετικά δείγματα.

Έχουν δοθεί οδηγίες για παραμονή στο σπίτι και έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες Aρχές για ιχνηλάτηση των επαφών και παρακολούθηση.

Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, δεν πρόκειται για τουρίστες, αλλά για Κεφαλονίτη και την σύντροφό του που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό και επισκέπτονται συχνά την . Και οι δυο άνθρωποι παραμένουν ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας είχε υποβληθεί σε τεστ όταν έφτασε στην Αθήνα από την Πολωνία. Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και του ζητήθηκε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στη συνέχεια επανέλαβε το τεστ μετά από 14 μέρες μαζί με την σύντροφό του στο νοσοκομείο Αργοστολίου. Τα τεστ βρέθηκαν και τα δύο θετικά και παραμένουν στο σπίτι τους, στο Αργοστόλι, ενώ θα επαναλάβουν το τεστ μετά από δύο εβδομάδες.

Θυμίζουμε πως μόλις πριν από λίγα 24ωρα ένα πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού έγινε γνωστό στη Ζάκυνθο και πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για έγκυο τουρίστρια από την Πολωνία που έχει τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς στην Απελάτι, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πόλη της Ζακύνθου.