Με την… “κλασσική συνταγή” της η Γ.Ε.Κ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

Με την… “κλασσική συνταγή” της η Γ.Ε.Κ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

Το... "El Clásico" του τοπικού στίβου σε ένα ακόμη Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών.

Απολύτως…. ωραία τα νέα παιδιά της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλονιάς και οι πρόσφατες επιτυχίες τους σε Διασυλλογικό και Πανελλήνιο επίπεδο είναι ανεκτίμητες από κάθε άποψη. Και αθλητική και κοινωνική.

Και μπορεί τα παιδιά της Κ18 να μην κατάφεραν τελικά να περάσουν στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μέσα στις ειδικές συνθήκες αυτού του “δύσκολου” καλοκαιριού, κανείς και καμιά όμως δεν μπορεί ούτε τα μετάλλια και τις επιδόσεις να τους “αφαιρέσει”, ούτε και την τεράστια προσπάθεια των ίδιων, των οικογενειών τους και φυσικά της ομάδας τους. Μια προσπάθεια δύσκολη, συχνά μοναχική με λιγοστούς πόρους και ανέσεις, όπως αυτές που χαίρονται άλλες ομάδες, παραδοσιακές δυνάμεις στον κλασσικό αθλητισμό.

Ωραίοι οι νέοι και ωραίες οι νέες, λοιπόν. Και σε αυτό δεν υπάρχει… αμφιβολία. Τώρα, όμως, ήρθε η σειρά των… παλιών. Και όπως συνηθίζουμε και όχι άδικα να λέμε, οι παλιοί είναι… αλλιώς….

Έτσι, μια ακόμη πρόκληση περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο που έρχεται την ΓΕΚ και τον τοπικό στίβο της Κεφαλονιάς, μια πρόκληση που ακούει στο όνομα Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Και μπορεί κάποια ονόματα των μικρών κατηγοριών να “βγήκαν” από το φυτώριο των Ακαδημιών της ΓΕΚ στο φως της δημοσιότητας δίκαια μετά τις τελευταίες (και από πέρσι ήδη) επιτυχίες τους,  εκεί όμως, με μια αναγνωρισιμότητα που ξεπερνά τα στενά όρια του ανοιχτού σταδίου “Ανδρέας Βεργωτής” στο Αργοστόλι, βρίσκονται όχι μια αλλά δυο… κλασσικές και… διαχρονικές δυνάμεις  του κεφαλονίτικου στίβου.

Είναι η… “κλασσική συνταγή” της ΓΕΚ στα Πανελλήνια και Διασυλλογικά Πρωταθλήματα, τα δυο κορίτσια του ύψους, η και η , που παίρνουν την σκυτάλη των μικρών κατηγοριών και ετοιμάζονται να ριχτούν στην μάχη ενός ακόμη πρωταθλήματος. Αυτό του Διασυλλογικού Ανδρών και Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουλίου στην Πάτρα.

Φέτος, κανείς και καμιά δεν διαφωνεί, είναι όλα… διαφορετικά. Και δύσκολα φυσικά. Κι αν οι δυσκολίες και η αποχή από αγωνιστική δράση και προπονήσεις είναι κοινές σε όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες, ας μην γελιόμαστε, αρκετά… συχνά είναι πιθανόν να μην είναι… ίδια τα υπόλοιπα.  Οι εγκαταστάσεις, ας πούμε… Να μην υπάρχει δηλαδή ένα σχεδόν… αυτοσχέδιο γυμναστήριο ή να διατίθεται μια άλλου είδους και ποιότητας…. εναλλακτική, όταν πχ το ένα και μοναδικό στάδιο παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας.

Αλλά ας είναι! Έστω κι έτσι, τα εξαιρετικά… υλικά αυτής της “κλασσικής συνταγής” του στίβου της Κεφαλονιάς, καλούνται να “υπερασπιστούν” σε αυτό το Διασυλλογικό, όχι απλά την ανοδική πορεία του τοπικού κλασσικού αθλητισμού και τις πρόσφατες επιτυχίες των νεαρών… διαδόχων τους, αλλά την ίδια την δική τους πορεία, την δική τους προσφορά σε αυτό που σήμερα απολαμβάνουμε όλοι και όλες στο νησί μας. Γιατί αναμφίβολα, η “σύγχρονη” αυτή φάση του στίβου αλλά και της ίδιας της ΓΕΚ, έχει επάξια σημαδευτεί από τα ονόματα της Μέμης Αλυσανδράτου και της Άννας Κρούσσου.

Η Μέμη, “πηγαίνει” σε αυτό το Πρωτάθλημα, “υπερασπιζόμενη” και κάτι ακόμη. Όχι απλά και όχι μόνο μια… πορεία 14 και βάλε ετών σε Πανελλήνια και Διασυλλογικά Πρωταθλήματα καθώς μετέχει από… κοριτσάκι και το μακρινό 2006 σε αυτά, αλλά κι ένα χρυσό μετάλλιο. Ένα μετάλλιο και μια χρυσή 1η θέση που ήρθε πέρσι, στο αντίστοιχο Διασυλλογικό και πάλι στην… -βροχερή τότε–  Πάτρα με άλμα στα 1.59. Και όχι μόνο αυτό….

Ήταν λίγο πριν τον… κορωνοιό, στις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, η Μέμη, ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του ελληνικού ύψους και με φόρα από τον… Κούταβο, “έσπασε” κάθε προηγούμενο τοπικό και προσωπικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα… αξεπέραστα μέχρι τότε 1,67! Τρελαίνοντας, φυσικά, την Κεφαλονιά….

Από την άλλη, ή πολύ πιο σωστά παράλληλα, η μικρότερη σε ηλικία, όχι όμως και σε ταλέντο και με το μέλλον να της ανήκει Άννα Κρούσσου, “πάει” σε αυτό το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα με ένα εξίσου πλούσιο… βιογραφικό. Και αν η Μέμη είναι η… πατριάρχης (ας μας επιτρέψει) του ύψους στην Κεφαλονιάς, η Άννα είναι η… αρχή (και είναι ακόμη στην αρχή) των σημαντικών διακρίσεων για το ύψος και τον στίβο της Κεφαλονιάς.

Γιατί μετέχοντας σε αρκετές μέχρι τώρα κορυφαίες εγχώριες διοργανώσεις και πριν ακόμη “κλείσει” τα 20 της χρόνια, έχει καταφέρει τόσο στον Κλειστό όσο και τον Ανοιχτό στίβο να φέρει την ίδια και την σε μόνιμα… πλασαρίσματα σε εξαιρετικά καλές θέσεις, ενώ και η ίδια χάρηκε την λάμψη δυο μάλιστα, χρυσών μεταλλίων.

Για του λόγου το… αληθές, ας θυμηθούμε το χρυσό της μετάλλιο στο Διασυλλογικό του 2016 και του 2018, την πολύτιμη 6η θέση στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου Ανδρών-Γυναικών και πάλι το 2018, όπως και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κ16 το 2016.

Με αυτές τις… κατακτήσεις επομένως, μόλις σε λίγες ώρες, η Άννα, καλείται να ξεχάσει την περσινή περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων που της “στοίχισαν” μια καλή διάκριση (με εξαίρεση την 4η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων) αλλά που κέρδισε μια θέση στην Ανώτατη εκπαίδευση και να ξανα-συναντήσει εκείνη την αθλητική… ορμή που της έσπρωχνε να καταρρίπτει τα δικά της ρεκόρ και αρκετά… τοπικά, από αγώνα σε αγώνα. Έχοντας δίπλα της για ακόμη έναν αγώνα την συναθλήτρια και για λίγη ώρα… αντίπαλο Μέμη σε μια συνταγή…. κλασσικής επιτυχίας.

Και μιας και μιλάμε… κλασσικά, αξίζει και μια ακόμη αναφορά.

Τα δυο αυτά χρυσά κορίτσια της ΓΕΚ που υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Νίκου Μεταξά έχουν περάσει μαζί απίστευτα… αμέτρητες ώρες στα Στάδια και στις αποστολές, “κοντεύουν” να… χτίσουν και μια παράδοση:

Είναι και οι δυο τους μαζί, είτε στις προπονήσεις είτε ως αντίπαλοι στους αγώνες το δικό μας τοπικό “El Clásico“, ένα “ελ κλάσσικο” ύψους που ασχέτως ποια από τις δυο κερδίζει κάθε φορά, πραγματικά κερδισμένος είναι ο αθλητισμός του νησιού μας και μάλιστα στην πιο… “El Clásico” εκδοχή του.

Καλή επιτυχία και στις δυο στο Διασυλλογικό!!!!