Το Καστελόριζο “φρέναρε” τον ανασχηματισμό.

Το Καστελόριζο “φρέναρε” τον ανασχηματισμό.

Με τον ανασχηματισμό στο… χέρι έμεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επιστροφή του από την Σύνοδο Κορυφής και εξαιτίας των τουρκικών προκλητικών ενεργειών στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, πριν καλά-καλά προσγειωθεί το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είχε ήδη καταλήξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο και το στενό του επιτελείο, θα “έτρεχε” τα όσα συμφωνήθηκαν και θα πάρει η Ελλάδα από την Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, αν και η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος θα γινόταν μόλις στις επόμενες ώρες, οι εξελίξεις με την Τουρκία και οι προθέσεις της για τον θαλάσσιο χώρο στο Καστελόριζο στάθηκαν εμπόδιο, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή, για την ανακοίνωση του νέου υπουργικού Συμβουλίου. Κάτι, φυσικά που δεν αποκλείεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ώρες ή όταν κοπάσει η “καταιγίδα στο Αιγαίο“.

Θυμίζουμε, πως την περίοδο που ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, διετέλεσε και ο ίδιος πρωθυπουργός, με το “Μακεδονικό” να καίει την πολιτική ατζέντα, προχώρησε σε αντικατάσταση του τότε υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, διατηρώντας ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και το υπουργείο Εξωτερικών.

Στ.Αντ/Κεφαλονίτικα Νέα