1+1 & “τα κάνει… αόρατα”.

1+1 & “τα κάνει… αόρατα”.

Ένα… κι ένα τα δελτία τύπου που αναρτήθηκαν δημόσια και αναφέρονται στην επίσημη αλλά χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στο δήμο Σάμης. Ένα από τον ίδιο το δήμο στον επίσημο διαδικτυακό του τόπου και ένα… δεύτερο  από την ίδια την Π.Ι.Ν.

Όλα καλά λοιπόν και μπορεί η δημοσιογραφική παρουσία σε μια τέτοια επίσκεψη να κρίθηκε περιττή, πιθανόν και ενοχλητική, το… διπλό αυτό, όμως, δελτίο τύπου μπορεί να καλύψει το κενό… ενημέρωσης, διασταυρωτικά μάλιστα, της συγκεκριμένης είδησης. Θεωρητικά τουλάχιστον….

Στην πράξη, ο… διασταυρωτικός έλεγχος του ενός συν ένα δελτίων τύπου, έβγαλε… λαβράκι. Και σαν τα αυγουστιάτικα παιχνίδια στα περιοδικά με σταυρόλεξα “βρείτε τις διαφορές στις δυο εικόνες“, έτσι και στα δυο αυτά δελτία τύπου, μια μικρή και μια… μεγάλη διαφορά, έκανε την… διαφορά:

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου του δήμου Σάμης στις 17/8, εκτός από το ζήτημα του Επετειακού Εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου που παραλείπει το δελτίο τύπου της Π.Ι.Ν να αναφέρει, ιδιαίτερη μνεία στην συνάντηση έγινε για την εντονότατη υποστελέχωση που αντιμετωπίζει ο  και την αναγκαιότητα εύρεσης λύσεων.

Από την άλλη, μόλις προ ολίγων ωρών και μετά την χθεσινή (τυχαία;) δημοσίευση της παραπολιτικής μας στήλης Ριπές-Ριπίσματα με τίτλο “Το Μεγάλο Κανόνι και μια επίσκεψη… εργασίας“, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έρχεται με επίσημο και πάλι Δελτίο Τύπου, να κάνει… αόρατη την αναφορά* του δήμου για την ιδιαίτερη μνεία  για την εντονότατη υποστελέχωση που αντιμετωπίζει ο  και την αναγκαιότητα εύρεσης λύσεων.

Η συγκεκριμένη αυτή διαφορά, με την εξαφάνιση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος για την περιοχή αλλά και καθόλου βολικού πολιτικά για την κα Περιφερειάρχη, προκαλεί σίγουρα αρκετές… σκέψεις.

Εκτός πια κι αν απλά το παρέσυρε το ρέμα, ή πιο σωστά η συζήτηση για τα ρέματα που μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά ακούγεται και λίγο πιο… βολική.

Ειδικά στους πολιτικούς φίλους της κας Κράτσα στην κεντρική κυβέρνηση.

Στ.Αντ/Κεφαλονίνιτικα Νέα