Χρυσό Διεθνές Βραβείο για το Βιολογικό Μέλι Κεφαλονιάς

Χρυσό Διεθνές Βραβείο για το Βιολογικό Μέλι Κεφαλονιάς

Το χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό International Organic Awards 2020, που διεξήχθη στο Λονδίνο, τον Ιούλη του 2020, κατέκτησε το Βιολογικό Μέλι Κεφαλονιάς του μελισσοκομείου «Δίας», για την ποιότητα και τη γεύση του.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για την , την μελισσοκομία της και την οικογένειά μας, και είναι το επιστέγασμα της απόλυτης προσήλωσης που δείχνουμε στην ποιότητα του προϊόντος. Είναι ο επιτυχημένος συνδυασμός της υπέροχης μελισσοκομικά, και όχι μόνο, κεφαλονίτικης φύσης και της ορθής βιολογικής μελισσοκομικής πρακτικής που εφαρμόζεται στο μελισσοκομείο μας.

Εμείς, η Ελένη Γαρτσώνη και ο , του Μελισσοκομείου «Δίας», ασχολούμαστε με τις μέλισσες από το 1988. Ασκούμε νομαδική μελισσοκομία, μέσα στο νησί της Κεφαλονιάς, με ββασικές μεταφορές των μελισσιών μας στον Έλατο, το Θυμάρι, το Ρείκι και την Κουμαριά.

Παράγουμε σε μικρές ποσότητες, το σύνολο σχεδόν των μελισσοκομικών προϊόντων – , Γύρη Ανθέων, Γύρη Μελισσών, Βασιλικό Πολτό, Πρόπολη, Κερί – τα οποία διαθέτουμε κυρίως σε ιδιώτες, φίλους και σε χρονιές με ιδιαίτερα πλούσια συλλογή σε επιλεγμένα καταστήματα.

Όλα τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από την ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ και στην διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας τηρούνται τα πρότυπα HACCP ΕΛΟΤ 1416 & ISO 9001:2000.

Πάνω απ’ όλα όμως, τα παράγουμε με αγάπη και σεβασμό στην μέλισσα και έχουν την δική μας πιστοποίηση και εγγύηση. Θέλουμε να τα εμπορευόμαστε και να ζούμε, αλλά θέλουμε όσοι «ψωνίζουν» να είναι πλήρως ευχαριστημένοι.

Για την αντιμετώπιση των εχθρών και των ασθενειών των μελισσών εφαρμόζουμε, από το 1995, αφάρμακη βιοτεχνική πρακτική. Ειδικά για την αντιμετώπιση του ακάρεος βαρρόα (varroa destructor), χρησιμοποιούμε θερμοθάλαμο, το «Thermovar», δικής μας έμπνευσης και κατασκευής (Α.Δ. Ευρεσιτεχνίας 1005196). Έτσι είχαμε και την δυνατότητα από το 2002, να πιστοποιήσουμε το μέλι μας ως προς την βιολογική του παραγωγή.

Ονομάσαμε το μελισσοκομείο μας «Δίας», γιατί τα μελίσσια μας ξεχειμωνιάζουν μεταξύ του βωμού του Αινήσιου Δία- στην κορυφή του Αίνου – και στο μικρό νησάκι Δίας, μισό μίλι νότια του χειμαδιού μας.

Πιστεύουμε ότι το κεφαλονίτικο μέλι, είναι ένα μοναδικό τοπικό προϊόν υψηλής ποιότητας και βιολογικής αξίας. Θεωρούμε επιβεβλημένη την ταυτοποίηση, πιστοποίηση, προστασία και προώθησή του, με την συμβολή των παραγωγών, των φορέων και των αρχών, ώστε να αποκτήσει την προστιθέμενη αξία που του αξίζει, αλλά παράληλα να συμβάλλει σημαντικά στην προβολή του τόπου και την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας.

Μελισσοκομείο “ΔΙΑΣ”
28100 Domata – Κεφαλονιά
Τηλ. +30 2671042166
Κιν +30 6979679846
E-mail dias@beekeeping.gr
URL http://www.beekeeping.gr/dias