Δύο εγκαυματίες στην Εντατική μετά το ατύχημα σε πλοίο στο Λιμάνι του Ηρακλείου.

Δύο εγκαυματίες στην Εντατική μετά το ατύχημα σε πλοίο στο Λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ατύχημα έγινε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, όταν κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, υπήρξε πρόβλημα στην διάρκεια αλλαγής επιστομίου στους ατμούς. 

Τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων ο ένας σοβαρότερα, τραυματίστηκαν σε ατύχημα που έγινε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί στο επιβατηγό πλοίο BLUE HORIZON της Blue Star Ferries , που βρισκόταν στο Λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ατύχημα έγινε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, όταν κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, υπήρξε πρόβλημα στην διάρκεια αλλαγής επιστομίου στους ατμούς.

Πλοίο Λιμάνι

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο σοβαρότερα τραυματισμένος φέρει εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί, με τους γιατρούς να καταβάλλουν προσπάθειες να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Οι άλλοι τρεις φέρουν επίσης εγκαύματα ωστόσο η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο είχε καταπλεύσει νωρίς το πρωί από το Λιμάνι του Πειραιά και είχαν αποβιβαστεί όλοι οι επιβάτες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το ατύχημα και το μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας

Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ  “Blue Horizon”, Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου.
Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.
Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.
Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Η κατάσταση του ενός είναι κρίσιμη – Η δεύτερη εισαγωγή χαρακτηρίζεται προληπτική

Την εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δεύτερου από τους τραυματίες του ατυχήματος  νωρίς το πρωί στο επιβατηγό πλοίο BLUE HORIZON , αποφάσισαν οι γιατροί, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά τραυματίστηκαν 4 άτομα, με έναν 30χρονο που διασωληνώθηκε να φέρει εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η κατάστασή του να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

 Ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναφέρεται:

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Πηγή: https://www.cretalive.gr/