Καρέτα-Καρέτα: Το σημαντικότερο ταξίδι της ζωής τους

Καρέτα-Καρέτα: Το σημαντικότερο ταξίδι της ζωής τους

Τα πρώτα βήματα προς τη θάλασσα. Δείτε το υπέροχο βίντεο της Άννας Βότση

 

Οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα γεννιούνται κάθε χρόνο περίπου στις παραλίες του νότου της Κεφαλονιάς.

Το πρώτο ταξίδι μιας Caretta caretta από την αμμουδιά όπου σκάει το αυγό της μέχρι την ακροθαλασσιά είναι και το σημαντικότερο της ζωής της. Στηρίζεται στο ένστικτο και το DNA της για να βρει τον προσανατολισμό της. Μόνο αν τα καταφέρει την πρώτη φορά θα ξαναγυρίσει μετά από μερικές δεκαετίες στην ίδια παραλία για να γεννήσει τα μικρά της και να διαιωνίσει το είδος της.

Με το σκάσιμο των αυγών τα μικρά χελωνάκια αναρριχώνται ομαδικά στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνονται προς τη θάλασσα. Η έξοδός τους από τη φωλιά συνήθως γίνεται αργά το απόγευμα ή νωρίς το χάραμα. Τα μικρά προσανατολίζονται από τον φωτεινότερο ορίζοντα που συναντούν. Η πορεία τους στη ζωή ξεκινά με πολλούς εχθρούς όπως καβούρια, γλάρους, ψάρια, τρωκτικά αλλά και κινδύνους όπως οι ανθρώπινες δραστηριότητες στις παραλίες και στη θάλασσα. Μόνο 1 στα 1000 χελωνάκια θα επιβιώσει για να ενηλικιωθεί!

Loggerhead turtles, Caretta-Caretta!

Loggerhead turtles, Caretta-Caretta are born every year around this time in the beaches of the south, in Kefalonia Island, for more info check https://www.kefaloniabyanna.com/sea-turtles/and https://www.eco-cruising.gr/en/

Gepostet von Kefalonia by Anna am Montag, 17. August 2020

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.kefaloniabyanna.com/sea-turtles/ και https://www.eco -cruising.gr/en/

Με πληροφορίες από WWF