Η Κεφαλονιά “αγκαλιάζει” τον τοπικό στίβο της. Θερμή… στροφή στον κλασσικό αθλητισμό.

Η Κεφαλονιά “αγκαλιάζει” τον τοπικό στίβο της. Θερμή… στροφή στον κλασσικό αθλητισμό.

Σε ένα όμορφο και απολύτως... αθλητικό απόγευμα, το μέλλον του στίβου της Κεφαλονιάς αψήφησε τις υψηλές θερμοκρασίες και το... ρίξε στις υψηλές επιδόσεις. Με πρώτη και καλύτερη αυτή της μεγάλης συμμετοχής.

Την πιο τρανή απόδειξη πως η αρχίζει να αγαπά μαζικά τον κλασσικό αθλητισμό έδωσαν χθες γονείς, παιδιά και προπονητές στο Ανοιχτό Στάδιο Αργοστολίου “Ανδρέας Βεργωτής”, με αφορμή την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών “μαθημάτων” των Ακαδημιών της ΓΕΚ.

Οι διακρίσεις του αγωνιστικού τμήματος της ΓΕΚ, πρόσφατες αλλά και παλαιότερες, τα εξαιρετικά στοιχεία του στίβου και οι διδαχές του σε παιδιά και γονείς, όπως  και η αναγνωρισιμότητα της δουλειάς που γίνεται καθημερινά από τους ανθρώπους της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλονιάς, δείχνουν πως όχι μόνο ο στίβος μετατρέπεται σε… πρωταγωνιστή του τοπικού αθλητισμού, αλλά αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από γονείς και παιδιά. Πού να υπήρχε και ένα σύγχρονο ταρτάν, αντάξιο των επιτυχιών της ΓΕΚ…

Χθες λοιπόν, 31-7, μαζί με τον… μήνα, ολοκληρώθηκαν και οι προπονήσεις-μαθήματα των παιδιών της Ακαδημίας της ΓΕΚ. Σε ένα όμορφο και απολύτως… αθλητικό απόγευμα, το μέλλον του στίβου της Κεφαλονιάς αψήφησε τις υψηλές θερμοκρασίες και το… ρίξε στις υψηλές επιδόσεις. Με πρώτη και καλύτερη αυτή της μεγάλης συμμετοχής.

Φέτος μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος, οι άνθρωποι της ΓΕΚ αποφάσισαν να παρατείνουν το αθλητικό έτος πολύ πέρα του… σχολικού.

Η επιλογή τους αυτή δικαιώθηκε. Για περίπου δυο μήνες, τα απογεύματα κρατούσαν… ζεστά τα παιδιά που επέλεξαν τα περάσουν τα καλοκαιρινά τους απογεύματα με πολύ στίβο και αθλητικό παιχνίδι και η χθεσινή ημέρα ήταν η καλύτερη ευκαιρία να δείξουν τι κατάφεραν σε αυτές τις αθλητικές επιδείξεις που μας θύμισαν λίγο και Βεργώτεια σε junior εκδοχή, φυσικά! Και δεν ήταν και λίγα…

 

Η Ακαδημία της ΓΕΚ θα συνεχίσει τα… μαθήματά της από Σεπτέμβρη και μέχρι τότε ο στίβος της Κεφαλονιάς καλείται σε δυο κορυφαίες διοργανώσεις, Πανελλήνια Πρωταθλήματα δηλαδή, να δώσει ακόμη περισσότερη χαρά και περηφάνια στο νησί μας.

Με την συμμετοχή της Άννας Κρούσσου στον τελικό του ύψους (σήμερα στα Ιωάννινα) στο Πανελλήνιο Κ20 και με την συμμετοχή της Μέμης Αλυσανδράτου στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση για φέτος, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και στον τελικό του ύψους με τις υπόλοιπες 12… θεές του ελληνικού ύψους.

Καλό Καλοκαίρι….