Κράτσα για προσλήψεις στην Κεφαλονιά: «Μιζέρια» – Καυτηρίασε τη στάση του Ιονίου Πανεπιστημίου

Κράτσα για προσλήψεις στην Κεφαλονιά: «Μιζέρια» – Καυτηρίασε τη στάση του Ιονίου Πανεπιστημίου

Κράτσα: Αυξημένες οι ανάγκες σε προσωπικό, λίγες οι δυνατότητες - Καυτηρίασε τη στάση του Ιονίου Πανεπιστημίου

Τις αυξημένες ανάγκες της περιφέρειας σε προσωπικό επανέλαβε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων , στο χθεσινό , κάνοντας λόγο και για τις προσλήψεις στην

Η περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας για προσλήψεις, αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο που υπάρχει, είτε λόγω του κορωνοϊού είτε λόγω των προβλημάτων με τους ΚΑΠ.

«Τα αιτήματά μου προς την κυβέρνηση πάνε παράλληλα», είπε η κ. Κράτσα, «αύξηση οργανικών θέσεων και ΚΑΠ. Πρέπει να αυξηθούν και τα ΚΑΠ γιατί πάντα θα κολλήσουμε ότι «λόγω ΚΑΠ αυτές εγκρίναμε». Όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο που ενέκρινε στην Κεφαλονιά τις 12 θέσεις. Από δω από κει στο υπουργείο παρουσιάσαμε την τραγική έλλειψη, τις κάναμε 14, και μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, παρουσίασα τα προβλήματα, έδωσε εντολή ο κ. Μητσοτάκης, στον κ. Λιβάνιο, τον υφυπουργό Εσωτερικών, τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο, λόγω της νησιωτικότητας κ.λπ., και με ενημερώνουν ότι γίνονται 16 θέσεις. Μιζέρια. Μιζέρια, δεν είναι κάτι που πρέπει να το χαιρετίσουμε αλλά πρέπει ν’ αλλάξει κάτι με τους ΚΑΠ. Εγώ αισθάνομαι τον πνιγμό γύρω μας μεταξύ του οργανογράματος, των ΚΑΠ και φυσικά των αναγκών που έχουμε ως περιφέρεια. Εγώ επιμένω ότι οι νησιωτικές πρέπει να έχουμε ιδιαίτερη μεταχείριση, με κάποια μοριοδότηση, γιατί εμείς υστερούμε και σ’ αυτό».

Η κ. Κράτσα πρόσθεσε ότι ο Κορωνοϊός έφερε άλλες προτεραιότητες αλλά τόνισε ότι όλοι πρέπει ν’ αυξήσουν τις προσπάθειες ώστε να υπάρξουν περισσότερες προσλήψεις. Επίσης, και στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στις αιτήσεις τις Περιφέρειας για τουλάχιστον 80 προσλήψεις, ενώ κατηγόρησε και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ότι «επιδείνωσε την θέση της Περιφέρειας με την σύμφωνη γνώμη του για μετακινήσεις προσωπικού από την Περιφέρεια με την μέθοδο της κινητικότητας και μάλιστα με την διευκόλυνση σε ορισμένες περιπτώσεις καταστρατηγώντας τον νόμο των μετατάξεων».

Τέλος, η κ. Κράτσα καυτηρίασε τη στάση και του Ιονίου Πανεπιστημίου για το θέμα των υπαλλήλων της Περιφέρειας που μεταφέρθηκαν εκεί, μέσω της κινητικότητας.

Ακούστε τι είπε η περιφερειάρχης