“Ξανανοίγει” το… άνοιγμα των σχολείων: Οι κρίσιμες ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα.

“Ξανανοίγει” το… άνοιγμα των σχολείων: Οι κρίσιμες ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα.

Δημόπουλος: Δημιουργούνται ερωτήματα για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου –σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα– αποτελεί το πρώτο ζήτημα στην ατζέντα των επιστημόνων της χώρας και της κυβέρνησης.

Οι κρίσιμες ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα, σε ειδική συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών συζητούνται και εναλλακτικά σενάρια.

Ενα από αυτά «θέλει» τα σχολεία να ανοίγουν μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου. Για το θέμα των σχολείων μίλησε στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Ιατρικής Θάνος Δημόπουλος.

Δημόπουλος: Δημιουργούνται ερωτήματα για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Ο κ. Δημόπουλος υποστήριξε ότι «έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τα σχολεία να αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια».

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ παρέπεμψε για τις οποίες αποφάσεις στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, και σημείωσε ότι «σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο».

«Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψου να μεταδίδουν» εξήγησε ο πρύτανης.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που έγινε δεκτή, στα σχολεία θα φορούν μάσκες οι μαθητές όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και πιο «χειρουργικά» μέτρα όπως τα διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη και τμήμα και οι τακτικοί καθαρισμοί στις μονάδες.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Δημόπουλου στον ΣΚΑΪ:

 

Πηγή Αναδημοσίευσης: iefimerida.gr