Το Μεγάλο Κανόνι και μια επίσκεψη… εργασίας.

Το Μεγάλο Κανόνι και μια επίσκεψη… εργασίας.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του δήμου Σάμης, η  περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στις 14 Αυγούστου με κλιμάκιο στελεχών της περιφέρειας στο Δήμο Σάμης.

Προσπερνώντας το γεγονός της απουσίας-για ακόμη μια φορά– δημοσιογραφικής κάλυψης μιας  επίσκεψης της επικεφαλής της Περιφέρειας, πόσο μάλλον δημόσιας πρόσκλησης για τους/τις κατοίκους της περιοχής που θα μπορούσαν να εκθέσουν… απευθείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όχι να πληροφορούνται, όπως και ο τοπικός τύπος, εκ των υστέρων την επίσκεψη αυτή, άλλο ένα γεγονός, έχει την δική του αξία, μάλλον οξύμωρη…

Και μπορεί ανάμεσα στα σοβαρά  ζητήματα που φέρονται πως συζητήθηκαν στην επίσκεψη αυτή (δεν αναφερόμαστε φυσικά στον  αναφερόμενο “Επετειακό  Εορτασμό  της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου”), να κατέχει ιδιαίτερη θέση η -πράγματι- και με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης” εντονότατη υποστελέχωση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σάμης και η αναγκαιότητα εύρεσης λύσεων”,  ωστόσο από την “επίσκεψη εργασίας” όπως τιτλοφορείται η σχετική είδηση, έλειπαν παντελώς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες. Πάντα φυσικά σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που μας… δόθηκε!

Αν πράγματι η επίσκεψη αυτή εργασίας πραγματοποιήθηκε μόνο δια… αντιπροσώπευσης (κάτι που προβλέπεται και συνηθίζεται βέβαια) και χωρίς τον κίνδυνο μιας πιο… μαζικής συμμετοχής πολιτών ή και φορέων, η απουσία των ίδιων των εργαζομένων, δεν μπορεί να ξεπεραστεί και τόσο… εύκολα. Ειδικά όταν σημειώνεται πως “ιδιαίτερη μνεία έγινε για την εντονότατη υποστελέχωση που αντιμετωπίζει ο Δήμος”.

Γιατί είναι κάτι παραπάνω από κοινός τόπος σε ολόκληρη την βόρεια Κεφαλονιά, ότι ένα χρόνο τώρα, τα απόνερα της Νομοθετικής… ναυμαχίας για την διάσπαση του δήμου, καλούνται να τα μαζέψουν οι λιγοστοί/ες εργαζόμενοι/ες του νέου δήμου.

Και είναι εκείνοι και εκείνες, που πότε πίσω από τους όγκους δουλειάς στα γραφεία του δήμου για να οργανώσουν τα… ανοργάνωτα και πότε στην πρώτη γραμμή κρούσης μιας δύσκολης καθημερινότητας, δίνουν έναν ανελέητο αγώνα σε συνθήκες που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο τον θεσμό της τοπικής (αυτο) διοίκησης.

Κι όμως, στους ανθρώπους αυτούς και στην επίμονη δουλειά τους, που δεν θα προβάλει κανένα δελτίο τύπο μιας τέτοιας αντίληψης περιφερειακής ή άλλης θεσμικής Αρχής και που καμιά “επίσκεψη εργασίας” δεν θα “φιλοτιμηθεί” να… ακούσει ή έστω τιμητικά να φωτογραφίσει, μια ολόκληρη κοινωνία που ζει στα όρια του δήμου Σάμης και όχι στην… Ναύπακτο, οφείλει την ίδια την καθημερινότητά της. Και τους το αναγνωρίζει!

Και είναι αυτοί ακριβώς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, που κρατούν όρθιο το σκάφος του δήμου, όχι με απευθείας αναθέσεις, αλλά με τους γνωστούς μνημονιακούς μισθούς που το κόμμα της κας Κράτσα υπέγραψε φαρδιά-πλατιά, σε μια ναυμαχία που χωρίς εκείνους κι εκείνες, σίγουρα θα μιλούσαμε για…. μεγάλο κανόνι, αν όχι και για… ναυάγιο.

Ναυάγιο κανονικό και όχι από αυτά με την ταμπέλα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ….

Στ.Αντ/Κεφαλονίτικα Νέα