2.800 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία αλλά και εργασιακή οπισθοδρόμηση με αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας

2.800 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία αλλά και εργασιακή οπισθοδρόμηση με αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας

Μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών-Συμβουλευτική στα σχολεία-Αναπληρωτές... τρίμηνης ομηρείας σε διάταξη υπό-ψήφιση πολύ-νομοσχεδίου.

Στο «αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» το υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 2.800 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες, ώστε να παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», μετά την έναρξη της χρονικής χρονιάς και αφού καταγραφούν οι ανάγκες που θα διαμορφωθούν με τις απουσίες των εκπαιδευτικών, θα προκηρυχθεί Β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Παράλληλα, 100 εκ. ευρώ έχουν εγκριθεί για την ενίσχυση του θεσμού των Ολοήμερων Σχολείων, ενώ 185.000 μαθητές θα παραλαμβάνουν συσκευασμένα γεύματα στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα».

Η πρώτη φάση προσλήψεων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τη Σ. Ζαχαράκη, νωρίτερα από ποτέ και περισσότεροι από 24.800 εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν έγκαιρα στις σχολικές μονάδες.

Σχετικά με τη χρήση της μάσκας, τόνισε ότι «δεν κινδυνεύουμε από τη μάσκα, αλλά η μάσκα σώζει ζωές».

Παράλληλα, δυνατότητα για προσλήψεις αναπληρωτών με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης ή και μεγαλύτερης διάρκειας περιέχει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, και μόνο για το σχολικό έτος 2020-2021, προβλέπεται η δυνατότητα προσλήψεων προσωρινών αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου τρίμηνες κατ΄ελάχιστον διάρκειας για τρεις περιπτώσεις:

1) εκπαιδευτικοί ή μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ αδυνατούν να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο δια ζώσης, για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού2) ισχύουν ειδικά μέτρα στις σχολικές μονάδες, όπως κατάτμηση τμημάτων

3) μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν στα σχολεία για να συμμετέχουν στη δια ζώσης διδασκαλία

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσδιορίζουν όταν τους ζητείται από το υπ. Παιδείας τα κενά που προκύπτουν για λόγους συναφείς με την πανδημία. Για τις έκτακτες προσλήψεις, θα κληθούν εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που έχουν ενταχθεί στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες (νόμος 4589/2019) να υποβάλουν δήλωση προτίμησης.

Πηγή: alfavita.gr