Αναγνώριση Κράτσα του έργου των Εθελοντικών Ομάδων-Υπόσχεση για στήριξη.

Αναγνώριση Κράτσα του έργου των Εθελοντικών Ομάδων-Υπόσχεση για στήριξη.

Ζήτησαν την στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια που καταβάλλουν με υλικοτεχνική υποδομή και την οικονομική ενίσχυσή τους εφόσον κάτι τέτοιο προβλέπεται για καύσιμα, μπότες, στολές, την αγορά γεννητριών, σκαφτικών, φορητών αντλιών, συστημάτων επικοινωνίας και άλλων μηχανημάτων έργου.

Συνάντηση με τις Εθελοντικές Ομάδες της Κεφαλλονιάς πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  – Τσαγκαροπούλου με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Σταύρου Τραυλού, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά και της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνας Μοθωναίου.

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη για την προσφορά τους και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του “ΙΑΝΟΥ” και την διάσωση συμπολιτών μας που κινδύνευσε η ζωή τους.

Οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Πυλάρου κ. Τζανη Λάμπρο, Λειβαθούς κ. Σπύρο Μοσχόπουλο, Ελειού – Πρόννων κ. Παπαδάτο Διονύση, Ερίσου κ. Γιώργο Τρουντή, Παλικής κ. Βασίλη Φανό και Λειβαθούς Εικοσιμίας κ. Γιώργο Ποταμιάνο ενημέρωσαν την Περιφερειάρχη για την διαχρονική συνεισφορά τους σε κάθε φυσική καταστροφή ή άλλη έκτακτη ανάγκη.

Ζήτησαν την στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια που καταβάλλουν με υλικοτεχνική υποδομή και την οικονομική ενίσχυσή τους εφόσον κατι τέτοιο προβλέπεται για καυσιμα, μπότες, στολές, την αγορά γεννητριών, σκαφτικών, φορητών αντλιών, συστημάτων επικοινωνίας και άλλων μηχανημάτων έργου.

Η Περιφερειάρχης αναγνώρισε τις ανάγκες τόσο για την καταχώρηση του ρόλου τους στο θεσμικό πλαίσιο και για συνεχή εκπαίδευση, όσο και για υλικοτεχνική υποστήριξη και προγράμματα.

Παρουσίασε την θετική εξέλιξη του προγράμματος “ΛΑΕΡΤΗΣ” για την πολιτική προστασία το οποίο ήταν σε αδράνεια επι σειρά ετών, και μέσω του οποίου θα υποστηριχθούν οι Εθελοντικές Οργανώσεις σε επιχειρησιακή υποδομή και ατομική προστασία, τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Εθελοντικών Οργανώσεων ότι θα ζητήσει άμεση υποστήριξή τους σε εξοπλισμό από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Περιφερειάρχης έκανε γνωστό, επίσης, πως στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής είναι η ανάδειξη και ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων αλλά και η αυτονομία τους μέσω του νέου νόμου που παρέχει την δυνατότητα να συσταθεί Εθελοντική Πολιτική Προστασία.