Διεθνής Διαγωνισμός «Ζωγράφισε για την Παλαιστίνη»

Διεθνής Διαγωνισμός «Ζωγράφισε για την Παλαιστίνη»

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της στηρίζει την προσπάθεια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), να ενισχύσει τη διεθνή αλληλεγγύη προς το λαό και τους εργαζόμενους της Παλαιστίνης, σε μια περίοδο κατά την οποία οξύνεται η Ισραηλινή επιθετικότητα και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή. Έτσι, στηρίζουμε τον Ανοιχτό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την , που αποφασίστηκε από την ΠΣΟ, ως τρόπος για τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους αγωνιστές καλλιτέχνες να εκφράσουν την στήριξή και την αλληλεγγύη τους με τον αγώνα για την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Όλες οι εικόνες που σχετίζονται με τον παλαιστινιακό αγώνα θα δημοσιευθούν σε ειδική έκδοση, ενώ μια διεθνής επιτροπή επιλογής θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες και θα τις βραβεύσει. Και μέσω της τέχνης οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφραστούν, να μεταφέρουν μαχητικά μηνύματα που εμπνέουν την εργατική τάξη να συνεχίσει τον αγώνα για τα συμφέροντά τους.

Καλούμε όλους όσους θέλουν να ζωγραφίσουν μια εικόνα ή να δημιουργήσουν αφίσα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη να την στείλουν ηλεκτρονικά στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΣΟ στο email: athens@wftucentral.org, είτε στο στο email international@pamehellas.gr.

Η εικόνα να συνοδεύεται με στοιχεία επικοινωνίας του δημιουργού.

Αργοστόλι 01/09/2020

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Σοφία Μισαηλίδου