Εικόνες καταστροφής και στα χωριά του Καλόν Όρος στην Πύλαρο. (Εικόνες-VIDEO)

Εικόνες καταστροφής και στα χωριά του Καλόν Όρος στην Πύλαρο. (Εικόνες-VIDEO)

Αποκαταστάθηκε μόλις η ηλεκτροδότηση, αναμένεται και η υδροδότηση.

Εικόνες καταστροφής άφησε στο πέρασμά του ο “Ιανός” και στα πάνω χωριά της Πυλάρου στο Καλόν Όρος, σε χωριά μάλιστα που πρώτη φορά σημειώθηκε τέτοιας έκτασης και έντασης καταστροφή.

Στα χωριά που βρίσκονται στην πλαγιά και τους πρόποδες του “Καλόν Όρος”, Λεκατσάτα και Ανωμεριά, Διβαράτα, Καρουσάτα, Αντυπάτα, Λογαράτα και από εκεί μέχρι τα Φερεντινάτα και τα Μπεκατωράτα, η χθεσινή θύελλα άφησε ένα καταστροφικό αποτύπωμα στο πέρασμά της.

Τα χωριά της Πυλάρου έμειναν μέχρι και πριν λίγη ώρα χωρίς ρεύμα, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν οι ελλείψεις στην υδροδότηση.

Κάτοικοι της περιοχής, ηλικιωμένοι, μας ανέφεραν πως τόσα χρόνια δεν έχουν ξαναδεί στα δικά τους χωριά τέτοια καταστροφή, καθώς το Καλόν Όρος δεν είχε, όπως αναφέρουν, “τρέξει” με τέτοια πλημμυρικά φαινόμενα.

Και πραγματικά, το απολύτως δυσάρεστο και πλέον επικίνδυνο για τον χειμώνα που έρχεται, πως ο Ιανός άφησε πίσω του εκτός από τις εικόνες καταστροφής και νέες κοίτες χειμάρρων, που καθιστούν και την συγκεκριμένη περιοχή της Πυλάρου (όπως και τα πανωχώρια της Φάλαρης) “ευάλωτη” σε νέες κατολισθήσεις.

Αυλές σπιτιών, εκκλησίες, λιθιές και δρόμοι έχουν υποστεί σοβαρότατα πλήγματα και η επόμενη ημέρα καθόλου εύκολη δεν θα είναι. Ειδικά για τα Μπεκατωράτα που η λάσπη στο πέρασμά της έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του χωριού.

Από την πρώτη στιγμή  το Τοπικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Σάμης έσπευσαν να συνδράμουν τους κατοίκους αλλά ήταν απελπιστικά… μόνοι εξαιτίας των καταστροφών και σε άλλες περιοχές, ενώ μηχανήματα έπιασαν από νωρίς δουλειά για να ανοίξει το οδικό δίκτυο και να καταστεί τουλάχιστον… βατό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος που συνδέει τα Διβαράτα με την Αγία Ευφημία έχει… αποκολληθεί, ενώ από το μεσημέρι για την εξυπηρέτηση των δυνάμεων συνδρομής έχει διανοιχτεί παράπλευρος χωματόδρομος.

Αύριο περισσότερο ρεπορτάζ.