Μαθητές ΓΕΛ Ληξουρίου: Έχουν περάσει 7 χρόνια και το κτηριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο

Μαθητές ΓΕΛ Ληξουρίου: Έχουν περάσει 7 χρόνια και το κτηριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο

Ανοιχτή επιστολή των μαθητών του ΓΕΛ Ληξουρίου

Το κυρίαρχο αίτημα μας είναι η επισκευή των σχολικών μονάδων, που υπέστησαν βλάβες εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών του 2014. Έχουν περάσει ήδη 7 χρόνια από τότε που οι δύο καταστροφικοί σεισμοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και φθορές στα σχολικά συγκροτήματα του Ληξουρίου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις που συχνά ακούμε, το κτηριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο και, πολλές φορές, οι πληροφορίες που φθάνουν σε εμάς είναι συγκεχυμένες, ίσως και παραπλανητικές.

Το για την ακρίβεια καλύτερα να το χαρακτηρίσουμε “Παραθαλάσσιο” όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Εδώ και 7 χρόνια και εκπαιδευτικοί βρίσκονται κάτω από τις ίδιες και άθλιες συνθήκες και σε αίθουσες που τοποθέτηκαν προσωρινά. Παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια μαθητές, εκπαιδευτικοί ακόμη και γονείς διεκδικούν κάτι αυτονόητο το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο.

Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε την καθημερινότητα μας, ούτε τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερβολικής ζέστης, ούτε όταν βρέχει και πλημμυρίζουν οι αίθουσες και ο ελάχιστος χώρος που ονομάζουμε “προαύλιο”.

Μπορούμε όμως αν θέλετε να μετρήσουμε όλες μαζί τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για να διεκδικήσουμε ένα σχολείο κατάλληλο για να παρακολουθούμε τα μαθήματα.

Διεκδικούμε και δικαιούμαστε τη σύντομη μεταφορά μας σε κτήριο που θα ανήκει στο Γενικό Λύκειο Ληξουρίου, και θα διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την παροχή ασφάλειας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μαθητές