Πολιτική Προστασία: Μείνετε στα σπίτια σας – Επικίνδυνο το οδικό δίκτυο

Πολιτική Προστασία: Μείνετε στα σπίτια σας – Επικίνδυνο το οδικό δίκτυο

Τι είπε ο Διονύσης Μινέτος στα Κεφαλονίτικα Νέα - Στο μάτι του κυκλώνα η Κεφαλονιά - Πλημμύρισε ξενοδοχείο στο Αργοστόλι

Πολλές ζημιές από πεσμένα δέντρα που παρέσυραν και καλώδια του ηλεκτρισμού, ζημιές σε στέγες σπιτιών αλλά και πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι ο πρώτος απολογισμός των καταστροφών που προκάλεσε εχθές το βράδυ ο .

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Διονύση Μινέτο, οι πτώσεις δέντρων είναι πολλές και έχουν δημιουργήσει ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Η πυροσβεστική ζήτησε σε πολλές περιπτώσεις τη βοήθεια του Δήμου για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές. Από πτώση δέντρου έχει διακοπή η κυκλοφορία στον δρόμο δίπλα από το ΤΕΙ, αφού το δέντρο έχει συμπαρασύρει και ηλεκτρικά καλώδια. Επίσης πρόβλημα υπάρχει και στο ορφανοτροφείο και σε άλλα σημεία της πόλης και των γύρω χωριών.

Η πυροσβεστική χρειάστηκε επίσης να επέμβει και να αντλήσει νερά από ξενοδοχείο στο , στο οποίο πλημμύρισε ο υπόγειος χώρος του.

Λόγω της πτώσης των δέντρων και των ηλεκτρικών καλωδίων έχουν προκληθεί βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο σε διάφορες περιοχές του Δήμου, τις οποίες προσπαθούν να αποκαταστήσουν οι τεχνικοί σε συνεργασία με τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας.

Έχει επίσης πλημμυρίσει η παραλιακή ζώνη της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι όλοι οι αντιδήμαρχοι βρίσκονται στις θέσεις τους καθώς και τα συνεργεία του δήμου φροντίζουν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά μέχρι να υπάρξει νέα ανακοίνωση καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις γιατί όπως τόνισε «είναι επικίνδυνο το οδικό δίκτυο».