Στο δικαστήριο εκλιπαρώντας να μην τον «εξοντώσουν» ο Κασιδιάρης – οι πίτσες και τα πεϊνιρλί του Μπούκουρα


Η «μάχη» (ή το «σόου») των αιτημάτων επί της αναστολών των ποινών ώστε να μην οδηγηθούν οι χρυσαυγίτες στη φυλακή μετά τις καταδίκες τους και εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης συνεχίστηκε στο Εφετείο, όπου οι δικαστές άκουσαν τους καταδικασθέντες και τους μάρτυρές τους να επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες.

Υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη -εάν οδηγηθεί στη φυλακή- επικαλέστηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, καταδικασμένος σε κάθειρξη έξι ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπεράσπισή του ζήτησε, αντί άμεσης έκτισης, το δικαστήριο να διατάξει κατ’ οίκον περιορισμό με χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης και δικαίωμα κίνησης στον Δήμο Θερμαϊκού όπου κατοικεί και στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

Στο δικαστήριο προσήλθε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αρχικά παρέμενε εκτός της αίθουσας.

Στο Εφετείο εμφανίστηκε και ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ενώπιον των δικαστών 

Την Πέμπτη στο δικαστήριο είχε πάει και ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλίας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας προς ενίσχυση του αιτήματος του πρώην βουλευτή για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπε ο συνήγορος της Ελένης Ζαρούλια, η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών.

«Η κυρία Ζαρούλια υπέστη τον πιο σκληρό δικονομικό καταναγκασμό που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Έμεινε κατ’ οίκον περιορισθείσα από το 2014 με μόνη έξοδο να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγο της και το φαρμακείο» ανέφερε ο συνήγορός της ζητώντας την αναστολή της ποινή της, συμπληρώνοντας: «Το δικαίωμα της αναστολής το απολαμβάνει και ο τελευταίος μη Έλλην καταδικασθείς. Μετά από 7 χρόνια άγριας ταλαιπωρίας ζητά να της αναγνωρίσετε ότι εμφανίζεται ενώπιον σας όποτε το ζητήσατε».

Την αναστολή της ποινής και του Στάθη Μπούκουρα μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ζήτησε η συνήγορός του, καθώς -όπως είπε- έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή. «Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε η κτρία Πανταζή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Μπούκουρας. Για να επισημάνει χαρακτηριστικά στο τέλος: «Κυρία πρόεδρε, ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες και πεϊνιρλί».

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ξεκίνησε με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Αγριογιάννη και Παπαδόπουλο, ο οποίος υποστήριξε: «Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί  με μεγαλύτερη ποινή να τους δίνετε αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Ελληνες με επτά  χρόνια» και πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

Πηγή – Περισσότερα: Protagon.gr