Ερ. Βαλσάμου: Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία της Πυλάρου

Ερ. Βαλσάμου: Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία της Πυλάρου

Στη χθεσινή συναυλία, η αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Σάμης αναφέρθηκε στον αγώνα των κατοίκων για να μην εγκατασταθούν άλλες ανεμογεννήτριες στην περιοχή. Αγώνας που έκλεισε ήδη μία εβδομάδα και που, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, δίνεται μέσα σε ένα πλαίσιο όπου οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να αποφασίζουν για τη ζωή τους.

«Ο είναι εδώ και έχει δώσει το παρόν από το πρώτο δευτερόλεπτο«, είπε η . Και συνέχισε

«Ως δημοτική αρχή θέσαμε εξαρχής την άρνησή μας απέναντι σ’ αυτό το έγκλημα που διαπράττεται χρόνια απ’ ότι φαίνεται. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε ένα γερό και δυνατό «όχι» απέναντι σε κάτι που δεν αντέχει άλλο η κοινωνία της Κεφαλονιάς και ιδίως της Πυλάρου.

Εμείς με τα ίδια μας τα χέρια, με τα ίδια μας τα μάτια είδαμε ανθρώπους να χάνουν το βιος τους, τα υπάρχοντά τους.

Ως δημοτική αρχή οφείλω να σας πω κάτι. Είμαστε τοπική αυτοδιοίκηση κι αυτή τη στιγμή είμαστε θεατές σε πράγματα στα οποία εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να συναποφασίσουμε.

Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι οι τοπικές κοινωνίες, και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουν να έχουν λόγο. Ο λόγος μας είναι και για την ενέργεια που μας αξίζει, και για τους χώρους που μας αξίζουν και για την ανάπτυξη που μας αξίζει. Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι αυτό που βιώσαμε όλες αυτές τις μέρες, με ανθρώπους να είναι λασπωμένοι από το πρωί μέχρι το βράδυ, να χάνουν τα υπάρχοντά τους… Από εκεί και πέρα, αυτό που συμβαίνει εδώ από την πρώτη μέρα και σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό για να κρατήσει ψηλά, όχι κάτι άλλο, αλλά η δική μας αυτοδιάθεση, η δική μας παρουσία, ότι αυτός ο τόπος ανήκει σ’ εμάς και σε κανέναν άλλον, και πόσο μάλλον σε ανθρώπους που ήδη έχουν καταστραφεί πολλές φορές. (Δεν ανήκει) σε κανένα κράτος και σε καμία εταιρεία».

Δείτε το βίντεο