Εργατικό Κέντρο: Για τις απολυμένες σχολικές καθαρίστριες

Εργατικό Κέντρο: Για τις απολυμένες σχολικές καθαρίστριες

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ. Κ.-Ι. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και τους συνοδοιπόρους της στο που όχι μόνο έτρεξαν με fast track διαδικασίες να απολύσουν τις 9 σχολικές καθαρίστριες αλλά και «οχυρωμένοι» πίσω από την απαράδεκτη ΚΥΑ 3485 / 22 -08 – 2020 της σημερινής Κυβέρνησης της Ν.Δ. που κάνει ακόμα χειρότερο το απαράδεκτο καθεστώς που υπάρχει τόσο χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταψήφισε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και ενώ τα σχολεία μας νοσούν ήδη με ευθύνη της κυβέρνησης καθώς δεν τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο, έρχεται η Δημοτική Αρχή να διευρύνει τις έτσι κι αλλιώς μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας.

Δε σεβάστηκε η Δημοτική Αρχή τις εκτεταμένες ανάγκες καθαριότητας του ευαίσθητου χώρου των σχολείων αλλά ούτε τους κόπους και το φιλότιμο πολλών συναδελφισσών καθαριστριών που είχαν ως και 17 (!) χρόνια προϋπηρεσία, που τόσα χρόνια δούλευαν με τις απαράδεκτες συμβάσεις έργου που δεν τους έδινε το δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουν, κρατώντας σε μια πραγματική ομηρία, και ήρθαν τώρα να ολοκληρώσουν τις μεθοδεύσεις σε βάρος τους, με την απόλυσή τους.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές φτωχών εργατικών οικογενειών, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία των παιδιών μας και τη Δημόσια Υγεία συνολικά, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες.

Καλούμε το λαϊκό εργατικό κίνημα, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, να αντιπαλέψουν την άδικη αυτή απόφαση και να την ανατρέψουν στην πράξη.

Χρειάζεται να πληθύνουν οι αποφάσεις όπως αυτές των καθηγητών σε διάφορα σχολεία του Αργοστολίου ή των εκπαιδευτικών στα σχολεία των Χιονάτων που διεκδικούν την επαναπρόσληψη των καθαριστριών τους που υπηρετούσαν με συνέπεια και αυταπάρνηση τόσα χρόνια.

Με πολύμορφη δραστηριότητα και μαζικότητα διεκδικούμε:

-Να προσληφθούν ξανά και να γυρίσουν στις θέσεις τους οι απολυμένες εργαζόμενες στην σχολική καθαριότητα εδώ και τώρα!

-Να γίνουν οι συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στο χώρο αυτό πλήρους απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα με ευθύνη της κυβέρνησης.

-Να γίνουν επιπλέον προσλήψεις για να καλυφθούν επιτέλους στο 100% οι ανάγκες της σχολικής καθαριότητας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ.-Ι.

Αργοστόλι, 19/10/2020