Ληξούρι: Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ληξούρι: Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ως καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη απαξιωτική τακτική της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ληξουρίου απέναντι στην παράταξή μας αλλά και στο σύνολο του Δημ. Συμβουλίου και κατά προέκταση στο σύνολο των δημοτών μας. Λειτουργώντας ως «ενός ανδρός αρχή», αλλά και ως κυβερνητικός βραχίονας, όλο αυτό το δύσκολο και ευαίσθητο για το Δήμο μας χρονικό διάστημα, έχει απορρίψει κάθε διαδικασία διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών, των δημοτικών συμβούλων και των παρατάξεων, παραπέμποντας στο διηνεκές την συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου.

Θεωρούμε ότι τόσο κατά την θεομηνία του «Ιανού», όσο και στο διάστημα που ακολούθησε με τις επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων (υπουργών Χαρδαλιά-Πλακιωτάκη, κ. Περιφερειάρχη κ.α.), αλλά και για τις τρέχουσες διαδικασίες, αιτήματα- καταγραφή ζημιών-αποζημιώσεις-αποκαταστάσεις- προτεραιότητες κ.α., θα έπρεπε να έχει ήδη συνεδριάσει το Δ.Σ. να ενημερωθεί μαζί και οι πολίτες για όλα τα ζητήματα, ή έστω και τουλάχιστον να έχει συνεδριάσει το σχετικό όργανο της πολιτικής προστασίας του Δήμου. Αντί αυτού η Δημ. Αρχή, με περισσή αλαζονεία συνεχίζει να αποφεύγει το διάλογο στο Δ.Σ καθώς και να επιδιώκει αποφάσεις δια περιφοράς για τα δευτερεύοντα ή και σοβαρά θέματα. Με απορία μας διαπιστώνουμε να δρομολογούνται πολύ σοβαρά θέματα για την πόλη μας και την περιοχή μας, (Λιμάνι , μονάδα επεξεργασίας νερού κ.α.) εν αγνοία του Δ.Σ. και να ενημερωνόμαστε γι αυτά από Δελτία Τύπου(!).

Η Λαϊκή συσπείρωση, ως μια συνεπής λαϊκή δύναμη μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο, έχει ήδη εισηγηθεί σημαντικά θέματα όπως το θέμα των κατεδαφιστέων κτισμάτων και των εργατικών κατοικιών (βιώνουμε για άλλη μια φορά απύθμενη κοροϊδία από τον υπουργό κ. Κεφαλογιάννη που ήλθε, έταξε και απήλθε με την κάλυψη της Δημ. Αρχής), της απομάκρυνσης του καραβιού από το λιμάνι της Σάμης που μεταφέρει νέες ανεμογεννήτριες προκειμένου να μην τοποθετηθούν και μετατρέψουν παραπέρα την περιοχή σε μόνιμο καθεστώς πλημμύρας, ενώ επιβάλλεται να συζητηθούν τα θέματα των ζημιών και της αποτίμησής τους των προτεραιοτήτων, των αποζημιώσεων κλπ.

Προφανώς η Δημ. Αρχή έχει επιλέξει αυτήν την τακτική γιατί δεν θέλει ενοχλητικές φωνές που θα αμφισβητούν την γραμμή που μαζί με την κυβέρνηση υπηρετούν.

Και ο λαός όμως, πρέπει να γνωρίζει πόσο προωθούνται οι δικές του ανάγκες και όχι των μεγάλων συμφερόντων που βλέπουν ακόμη και τις καταστροφές ως ευκαιρίες για να κερδοφορούν.

, 12-10-2020 ,

Οι δημ. Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

του Δήμου Ληξουρίου