ΜέΡΑ 25: Η λίστα Πέτσα επαναλαμβάνεται ως απροκάλυπτη φάρσα

ΜέΡΑ 25: Η λίστα Πέτσα επαναλαμβάνεται ως απροκάλυπτη φάρσα

«Η σκανδαλώδης αυτή πριμοδότηση, αποσκοπεί τελικά στην αντίθετη από τη διακηρυγμένη πρόθεση: Αντί ενημέρωσης, οι πολίτες θα λαμβάνουν ακόμα πιο ασφυκτικά ελεγχόμενη ειδησεογραφία, με έμφαση στα θέματα που θέλει η κυβέρνηση να προβάλει, και με πλήρη συσκότιση οποιουδήποτε θέματος ή φωνής δύναται να βλάψει την εικόνα της.»

 

Αυτή τη φορά θα δοθούν δύο εκατομμύρια ΜΟΝΟ στα κανάλια.

Τα κανάλια πού:

  • Καταλαμβάνουν δημόσιο αγαθό (τηλεοπτικές συχνότητες)
  • Υποχρεούνται σε ΔΩΡΕΑΝ προβολή κοινωνικών μηνυμάτων
  • ΔΕΝ επλήγησαν από την πανδημία όσο ο χάρτινος Τύπος
  • Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες του «φιλοδωρήθηκαν» με αναβολή πληρωμής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες

Για να το κάνουμε σαφές, το κράτος πριμοδοτεί τα κανάλια εις διπλούν: με το να μην εισπράτει τα οφειλόμενα για τη χρήση της τηλεοπτικής συχνότητας, και με «ζεστό χρήμα» δύο εκατομμυρίων.

Η σκανδαλώδης αυτή πριμοδότηση, αποσκοπεί τελικά στην αντίθετη από τη διακηρυγμένη πρόθεση: Αντί ενημέρωσης, οι πολίτες θα λαμβάνουν ακόμα πιο ασφυκτικά ελεγχόμενη ειδησεογραφία, με έμφαση στα θέματα που θέλει η κυβέρνηση να προβάλει, και με πλήρη συσκότιση οποιουδήποτε θέματος ή φωνής δύναται να βλάψει την εικόνα της.

Με τα δημόσια υπό ασφυκτικό έλεγχο, το ΕΣΡ αδρανοποιημένο και τα ιδιωτικά κανάλια ουσιαστικά εξαγορασμένα, η Ενημέρωση, βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, δένεται με απολυταρχικό τρόπο στο άρμα του κυβερνώντος κόμματος.

Το ΜέΡΑ25 αντιτίθεται με κάθε μέτρο κρατικής ενίσχυσης των τηλεοπτικών ΜΜΕ, ο οποίος όχι μόνο δε βλάφθηκε από την πανδημία, αλλά βγήκε και ενισχυμένος. Ο ομφάλιος λώρος κυβέρνησης και Ενημέρωσης οφείλει να σπάσει. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.