Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: Οι εκπαιδευτικοί να μη γίνουν απεργοσπαστικός μηχανισμός ούτε να δεχτούν να γίνει το μάθημα reality

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: Οι εκπαιδευτικοί να μη γίνουν απεργοσπαστικός μηχανισμός ούτε να δεχτούν να γίνει το μάθημα reality

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της καταδικάζει τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κα Κεραμέως ότι «…από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση…». Η κυβέρνηση και το αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας.

Η άθλια επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει. Κανένας εκπαιδευτικός δεν οφείλει να υλοποιήσει τις ανερμάτιστες εντολές του Υπουργείου Παιδείας. Δεν νομιμοποιείται κανένας διευθυντής να βγάλει πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με βάση τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας. Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός για μαθήματα σε κλειστά σχολεία. Να αποκλείονται και να τιμωρούνται μαθητές επειδή αγωνίζονται.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέχει χιλιόμετρα μακριά από την εκπαιδευτική πραγματικότητα αν νομίζει ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το «φάρμακο για κάθε ασθένεια».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές!

Εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας ν’ αφήσει τις γελοιότητες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη!

Αργοστόλι 01/10/2020

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Σοφία Μισαηλίδου