Πρώτο στην Περιφέρεια το ΕΠΑΛ Αργοστολίου στη δράση ASOC

Πρώτο στην Περιφέρεια το ΕΠΑΛ Αργοστολίου στη δράση ASOC

Διάκριση για το ΕΠΑΛ Αργοστολίου

Με την εργασία τους για την μονάδα αφαλάτωσης στο οι μαθητές του , που πήραν τον τίτλο «The H20 Explorers» διακρίθηκαν στην δράση ASOC, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στα σχολεία της .

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας, το 1ο Επάλ Αργοστολίου ολοκλήρωσε τη δράση ASOC που…

Gepostet von The H20 Explorers am Freitag, 2. Oktober 2020

 

Η πιλοτική ενέργεια “At the School of Open Cohesion” στην Ελλάδα

Η ενέργεια At the School of Open Cohesion (ASOC) είναι μια πιλοτική ενέργεια επικοινωνίας του , που απευθύνεται σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό τη γνωριμία και την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των νέων για τα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα μέσω της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εργαλείο το ΕΣΠΑ και τα Επιχειρησιακά Προγράμματα που το απαρτίζουν. Συντονίζεται από την Εθνική Αρχή Συντονισμού του ΕΣΠΑ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ και υλοποιείται πιλοτικά από τις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου αντίστοιχα. Η δράση έχει την έγκριση και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η ενέργεια βασίζεται στο ιταλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα A Scuola di Open Coesione, το οποίο αναπτύχθηκε ως μέρος της εφαρμογής ενός εθνικού προγράμματος στην Ιταλία με θέμα την πολιτική συνοχής της ΕΕ. Επιβλέπεται από την Ομάδα ASOC Ιταλίας, που αποτελείται από στελέχη του Department for Cohesion Policies που ανήκει στο Italian Presidency of the Council of Ministers.

Δείτε περισσότερα για την εργασία τους


1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Αργοστολίου – The H20 Explorers

 

  Σύνθεση: 15 μαθητές/μαθήτριες Α΄ και Β΄ Τάξης

  Τίτλος έρευνας: Μια πρωτιά για το Αργοστόλι

  Έργο: Μονάδα αφαλάτωσης στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς δυναμικότητας 8.000m3
            πόσιμου νερού την ημέρα

  Web: https://theh2oexplorers.blogspot.com/

  e-mail: theH2Oexplorers@gmail.com

  Videos Ομάδας: Βίντεο παρακολούθησης έργου

  Social Media Ομάδας:   facebook    Twitter    Instagram

  Αρχεία:  Αναφορά Μαθήματος 1 (PDF – 793 Kb)

       Αναφορά Μαθήματος 2 (PDF – 373 Kb)

        Αναφορά Μαθήματος 3 (ZIP – 717 Kb)