Το ringtone που έγινε χορός απέναντι στα ΜΑΤ και ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα

Το ringtone που έγινε χορός απέναντι στα ΜΑΤ και ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ο χορός που ξεκίνησε με ένα... ringtone

Τον γύρο της Ελλάδας κάνουν από εχθές οι εικόνες και τα βίντεο από τους κατοίκους στην , που έχοντας απέναντί τους τα ΜΑΤ, απάντησαν με παραδοσιακούς χορούς του νησιού, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν υποχωρούν παρά την απειλή της κρατικής καταστολής.

Η ιστορία αυτή, όμως, ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες από ένα… ringtone.

Ένας από τους παραβρισκόμενους (μάλλον πρόκειται για τον πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μαντζουράτου), είχε για ringtone στο κινητό του τον Διβαράτικο, έναν παραδοσιακό χορό της Κεφαλονιάς.

Αρκετές φορές, την ώρα που οι κάμερες κάλυπταν τις κινητοποιήσεις, ακουγόταν ο συγκεκριμένος ήχος κλήσης όταν το κινητό βρισκόταν κοντά στο σημείο μιας λήψης.

Όταν εχθές παρατάχθηκαν τα ΜΑΤ απέναντι στους κατοίκους, και με το ασθενοφόρο δίπλα στο Λιμεναρχείο να αποδεικνύει ότι η κατάσταση είχε γίνει πολύ επικίνδυνη, οι κάτοικοι ξεκίνησαν να χορεύουν και ο ζήτησε να τον καλούν στο τηλέφωνο. Έτσι ο πρώτος χορός στήθηκε με το ringtone από το συγκεκριμένο κινητό.

Μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ το τραγούδι ακούστηκε ολόκληρο και ο χορός μεγάλωσε, αφού είχαν μπει πλέον στο λιμάνι και οι κάτοικοι που είχαν κατέβει για υποστήριξη και βρίσκονταν μέχρι τότε πίσω από τις κλειδωμένες πύλες του λιμανιού.

Δείτε τα δύο βίντεο

Gepostet von Τάσος Γερασίμου Καβαλλιεράτος am Freitag, 16. Oktober 2020