Υπέρ των κινητοποιήσεων και ο Δήμος Ληξουρίου [video]

Υπέρ των κινητοποιήσεων και ο Δήμος Ληξουρίου [video]

4-10-2020
ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ληξουρίου με την αριθ. 189/2020 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
Συμφωνούμε απολύτως με τις θέσεις που εκφράζει το στο ψήφισμά του το οποίο έχει αναλυτικά ως εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΗΣ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σάμης δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει καμιά πρόσδεση φορτηγών για εκφόρτωση ανεμογεννητριών στο Δήμο μας.
Θεωρούμε εγκληματική ασέβεια να βρίσκεται εντός των Λιμένων μας μετά από το μέγεθος της καταστροφής που βιώνουμε από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.
Θεωρούμε ότι η ύπαρξη των ανεμογεννητριών στο Δήμο μας φέρει μεγάλη ευθύνη για τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε.
Τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθούν».
Συντασσόμαστε με τον αγώνα του Δήμου Σάμης για την αποτροπή της εκφόρτωσης των ανεμογεννητριών. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.
Συμφωνούμε με την εκτίμηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή έχει συντείνει σε μεγάλο βαθμό στις επανειλημμένες καταστροφές που έχουν συμβεί στην περιοχή.
————————————————————————————————————————–
Οι Δ.Σ. κ.κ. Μαντζουράτος, Δαμουλιάνος, Καπάτος, Φαρακλός και Συνοδινός – Βαλλιάνος μειοψήφισαν στηρίζοντας τις θέσεις και το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου το οποίο έχει αναλυτικά ως εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
Η Λαϊκή συσπείρωση σε όλους τους Δήμους της Κεφαλονιάς δηλώνει παρών από το πρωί στο λιμάνι της Σάμης για να αποτραπεί το ξεφόρτωμα των νέων ανεμογεννητριών στο νησί μας, που αποδεδειγμένα πλέον ευθύνονται για τις πλημμύρες και την περιβαλλοντική καταστροφή στο νησί μας.
Αποτελεί μέγιστη υποκρισία σήμερα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ληξουρίου και οι άλλες Δημοτικές αρχές του νομού να συμπαραστέκονται τάχα στο Δήμο Σάμης διατεινόμενες ότι είναι «κατά της άφιξης και της τοποθέτησης νέων ανεμογεννητριών στο Δήμο τους», όταν όλοι μαζί οι εκπρόσωποί τους (μαζί και του Δήμου Σάμης) στο Λιμενικό Ταμείο ψήφισαν τον ελλιμενισμό του συγκεκριμένου πλοίου, προκειμένου να ξεφορτώσει τις νέες ανεμογεννήτριες . Η μοναδική αρνητική ψήφος ήταν της Λαϊκής Συσπείρωσης που ο εκπρόσωπός της κατήγγειλε το γεγονός Δημόσια.
Οι εκ των υστέρων αντιδράσεις είναι προσχηματικές και υποκριτικές αφού έχουν συμφωνήσει όλες οι αστικές δυνάμεις ως κυβερνήσεις και ως τοπικές αρχές στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών μέχρι και 50% εδαφικής κάλυψης της επιτρεπόμενης φέρουσας ικανότητας σε κάποιες περιοχές του νησιού.
Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας και συμπαρατασσόμαστε με το κίνημα του λαού που ξεσηκώνεται ενάντια στις νέες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών και τον καλούμε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του χωρίς να έχει καμιά εμπιστοσύνη σε όλες τις Δημοτικές Αρχές. Αυτές έχουν κάνει την επιλογή τους, αφού έχουν αποδεχτεί και υλοποιούν μέχρι κεραίας το αφήγημα και την πολιτική της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, δηλαδή της ανάπτυξης που τσακίζει το λαό και το περιβάλλον για τα κέρδη της. Είναι προφανές ότι αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι πρόσφατες πλημμύρες θα είχαν την γνώμη των εκπροσώπων τους στο Λιμενικό ταμείο.
Η λαϊκή συσπείρωση θα είναι συνεχώς στο λιμάνι και παντού για να αποτραπεί το νέο έγκλημα.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ στο προτεινόμενο ψήφισμα και προβάλλοντας την παρακάνω δική μας θέση ως ψήφισμα.
Να αποχωρήσει αμέσως το πλοίο με τις νέες ανεμογεννήτριες
Να μην υπάρξει καμιά άλλη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί
Να αποκαθηλωθούν τώρα όσα αιολικά πάρκα είναι η αιτία να πνίγονται οι κάτοικοι των νησιών μας και να γίνουν έργα υποδομής αποκατάστασης των δρόμων του νερού που θα εξασφαλίζουν από νέες πλημμύρες
Να γίνουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από πάνω προς τα κάτω με όσο κόστος απαιτούν.
Να υπάρξει ολοκληρωμένος κεντρικός σχεδιασμός από ενιαίο κρατικό φορέα για την παραγωγή της ενέργειας με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι αυτές του κεφαλαίου.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου