Υπό κατάληψη το 1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου

Υπό κατάληψη το 1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου

Σε κατάληψη προχώρησαν από το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Αργοστολίου.

 

Τα βασικά αιτήματα των μαθητών  έχουν να κάνουν με το κτηριακό πρόβλημα αφού το σχολείο φαίνεται να έχει πολλές ελλείψεις και προβλήματα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι παραδόθηκε σχετικά πρόσφατα για χρήση.

Και μάλιστα, με τις πρόσφατες μεγάλες νεροποντές οι μαθητές καταγγέλλουν ότι μπήκαν νερά σε πολλές αίθουσες και ότι το υπόγειο είναι ακόμη πλημμυρισμένο.

Το δεύτερο πρόβλημα παραμένει για μία ακόμη χρονιά άλυτο, παρά το ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ στα Κεφαλονίτικα Νέα.

Οι μαθητές κάθε μέρα, διακινδυνεύουν τη ζωή τους πηγαίνοντας και φεύγοντας από το σχολείο. Αιτία, το γεγονός ότι ο περιφερειακός που περνάει μπροστά από το σχολείο είναι ταχείας κυκλοφορίας ενώ και οι παρακείμενοι δρόμοι είναι επικίνδυνοι αφού κινούνται πολλά αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια είναι στενά και ακατάλληλα για την μαζική μετακίνηση μαθητών.

Οι ιδέες που έχουν ακουστεί είναι πολλές (διαπλάτυνση πεζοδρομίων, εναέρια πεζογέφυρα, χρήση μισθωμένων λεωφορείων ή έστω σχολικοί τροχονόμοι που να ελέγχουν τη μετάβαση των μαθητών). Όμως παρά τον κίνδυνο να έχουμε ένα τραγικό περιστατικό, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Οι μαθητές, που ψήφισαν σήμερα το πρωί και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαμαρτύρονται επίσης και για το προαύλιο και ζητάνε τη δημιουργία υπόστεγου αφού οι συνθήκες όταν βρέχει μόνο κατάλληλες δεν είναι.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει ήδη κάποιες εργασίες αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.