Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Ληξούρι τιμά τη «Λόγια Κεφαλληνιακή Μούσα»

7 Αυγούστου @ 21:15 - 23:30

ΛΗΞΟΥΡΙ Παρασκευή 7 Αυγούστου

Αύλειος Α΄ Δημοτικού Σχολείου, ώρα 9:15 μμ

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου σας προσφέρει μια μοναδική κεφαλονίτικη μουσική βραδιά, όπου Κεφαλονίτες καλλιτέχνες ερμηνεύουν Κεφαλονίτες συνθέτες.

Η  στο πιάνο και στην ερμηνεία ο  θα σας ταξιδέψουν μελωδικά σε ακούσματα μοναδικά και ξεχασμένα, μα τόσο όμορφα και αγαπημένα.

Τραγούδια μέσα από το δίτομο έργο:

«».

Είσοδος Ελεύθερη

Προσοχή

Ο καθένας θα έρθει με τη μάσκα του, θα δοθούν στην είσοδο μάσκες, θα υπάρχουν αντισηπτικά και τα καθίσματα θα είναι τοποθετημένα στην προβλεπόμενη απόσταση σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα υγείας. Όλοι θα μείνουμε κατά την ώρα της παράστασης καθήμενοι.

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ληξουρίου

γ

Λόγια Κεφαλληνιακή Μούσα,

έργα Κεφαλλήνων συνθετών 19ου και 20ου αιώνα

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός – Λαμπρογιάννης Παν. Πεφάνης

Λόγια Κεφαλληνιακή Μούσα  έργα Κεφαλλήνων συνθετών 19ου και 20ου αιώνα

δίτομο έργο. Έκδοση από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων

Δίτομο έργο που εκδόθηκε από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τίτλο Λόγια Κεφαλληνιακή Μούσα, έργα Κεφαλλήνων συνθετών 19ου και 20ου αιώνα. Συγγραφείς του δίτομου έργου είναι οι : Γεράσιμος Γαλανός και Λαμπρογιάννης  Πεφάνης. Η έκδοση στο σύνολό της περιλαμβάνει 156, κυρίως άγνωστα – ανέκδοτα, έργα 68 Κεφαλλήνων συνθετών του 19ου και 20ουαιώνα, καθώς και βιογραφικά στοιχεία που φωτίζουν την ιστορική εξέλιξη της μουσικής δραστηριότητας στο νησί τους τελευταίους δύο αιώνες. Το χειρόγραφο μουσικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από το αρχείο του Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού. Αφού έγινε η επεξεργασία του και κάποιες αναγκαίες διορθώσεις, συμπληρώσεις παραδίδεται σε έντυπη μορφή εύκολα προσβάσιμη σε ερμηνευτές και μελετητές.  Συγκεκριμένα, στις 370 σελίδες του πρώτου τόμου περιλαμβάνονται 81 έργα 34 συνθετών κατά αλφαβητική σειρά (Α-Λ), ενώ στις 363 σελίδες του δεύτερου τόμου περιλαμβάνονται 77 έργα, κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, 34 συνθετών κεφαλληνιακής καταγωγής κατά αλφαβητική σειρά (Μ-Ω). Στους δυο τόμου περιλαμβάνονται βιογραφικά στοιχεία των συνθετών και διάφορων Κεφαλονιτών μαέστρων, φωτογραφικό υλικό, καθώς και μουσικολογική ανάλυση των έργων.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Αυγούστου
Ώρα:
21:15 - 23:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
Ληξούρι, Ελλάδα
+ Χάρτης Google