Μουσική Βραδιά Με Την “Ιονική Ζυγιά”

Μουσική Βραδιά Με Την “Ιονική Ζυγιά”

30 Αυγούστου 2019

Καφενείο τση Κλειώς

Βλαχάτα

Η “Ιονική Ζυγιά”
στο Καφενείο τση Κλειώς
Βλαχάτα – Λειβαθούς

Παρασκευή 30 Αυγούστου – 21:00

Η Ιονική Ζυγιά

(Πολίτικο Λαγούτο και Βιολί)

Η Ιονική Ζυγιά θα μας ταξιδέψει στην Κρήτη τη Σμύρνη τη Θράκη το Αιγαίο την Ήπειρο και σε άλλες γωνιές της Ελλάδας όπου η μουσική παράδοση έχει παρουσία και λόγο.
Το πολίτικο λαγούτο και το βιολί άλλοτε ζευγαρώνουν σε ζωναράδικό σε σούστα και σε καρσιλαμά και άλλοτε, ελεύθερο το καθένα , αυτοσχεδιάζουν πάνω σε βυζαντινούς δρόμους για να φτάσουν από την Πόλη στα Επτάνησα κρυμμένα μέσα στους μπόγους των μεταναστών και των προσφύγων.

Ο Τάσος Γεωργόπουλος (Πολίτικο Λαγούτο) και Ζήσης Σκλαβουνάκης (Παραδοσιακό Βιολί) παίζουν, διασκευάζουν και αυτοσχεδιάζουν πάνω σε σκοπούς, τραγούδια και δικές τους συνθέσεις με παραδοσιακές φόρμες όλης της Ελλάδας.

Ο Ζήσης Σκλαβουνάκης είναι ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες στο παραδοσιακό βιολί ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές
(Γλυκερία, Βιτάλη, Νταλάρας, Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Βασίλης Σαλέας, Μάνος Αχαλινωτοπουλος, Καραντινης Μανώλης Θανασης Πολυκανδρωτης κτλ)

Ο Τάσος Γεωργόπουλος ασχολείται με την σύνθεση και το πολίτικο λαγούτο κάνοντας χρήση των χρωμάτων και των κανόνων της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Είναι ιδρυτικό μέλος του σχήματος Rebeletiko και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς (Αφοί Κατσιμίχα, Αργύρης Μπακιρτζής, Tonino Carotone, Joss Stone, Αρετή Κετιμέ, Μαριώ, Dilek Koc ,Αντώνης Κυρίτσης, Murat Aydemir,κτλ)

Οι δύο Κεφαλλονίτες φίλοι έχουν συμπράξει και δημιουργήσει την Ιονική Ζυγιά.

Μαζί τους θα τραγουδήσει η εξαιρετική ερμηνεύτρια Ελευθερία Edwards

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0